BIST 10.095
DOLAR 35,33
EURO 36,59
ALTIN 2.990,94
HABER /  GÜNCEL

Türklerin bu projesi İnterpol'e örnek oldu

Sarıyer'in Emniyet Müdürü'nün başarılı projesini İnterpol örnek olarak gösterdi...

Abone ol

İnterpol'de bölge uzmanı olarak çalışan Emniyet Müdürü Rıdvan Günaydın'ın 'İlçene Sahip Çık' projesi Interpol tarafından 'Örnek Proje' olarak duyuruldu.

İki yılda ilçedeki suç oranını düşüren Emniyet Müdürü Günaydın "Başarımızın kökeninde emniyet ve halkın dayanışması yatıyordu" dedi.

Sarıyer'de başlatılan ve emniyet güçleriyle halkı bir araya getiren 'İlçene Sahip Çık' adlı proje İnterpol tarafından örnek proje olarak gösterildi. Şu anda İnterpol'ün merkezi Lyon-Fransa'da Doğu Avrupa alanında Bölge Uzmanı olarak çalışan 2. Sınıf Emniyet Müdürü Rıdvan Günaydın'ın başlattığı projeye ilişkin sunum İngilizce ve Türkçe olarak teşkilatın sitesinden duyuruldu.

Türkiye'nin de içinde bulunduğu Güney Doğu Avrupa alanında Bölge Uzmanı olarak İnterpol'e atanan Günaydın, daha önce BM Polis Gücü içerisinde Bosna'da ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Sınır Aşan Suçlarla Mücadele Merkezi'nde Türkiye'yi temsilen 4 yıl görev yaptığını ifade ediyor. Bu görev esnasında da PKK'nın Romanya'daki temsilcilerinin sınır dışı edilmesinde rol alan Emniyet Müdürü dönüşünde 2005 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak ve 2008-2010 yılında Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü olarak görev aldı.

Vatan gazetesine ropörtaj veren 44 yaşındaki başarılı Emniyet Müdürü Günaydın projeye ilişkin şu bilgileri verdi:

HERKES POLİSE CEPTEN ULAŞIYOR

"Bu dönemde Sarıyer'de zaten 2006 yılından beri devam etmekte olan 'Toplum Destekli Polislik Projesi' konusunda pilot bölge durumundaydı. Bu projede 24 mahalleden oluşan Sarıyer'de her mahallenin bir polisi vardı ve vatandaşlar doğrudan kendi mahallesinin polisine herhangi bir konuda ulaşabiliyordu. 'İlçene Sahip Çık' isimli bir projeyle vatandaş güvenlik noktasında emniyet güçlerinin çözüm ortağı haline getirildi. Biz vatandaşlara suçlara ilişkin önemli bilgiler verdik. Örneğin hırsızlıkların geceden ziyade sabah saatlerinde olduğu, pazarın kurulduğu ve evlerin boş olduğu günler hırsızlık olaylarının arttığı ya da oto hırsızlıklarının yarısının aracı çalışır vaziyette bırakmak, anahtarın araba üzerinde ya da görünür bir yerde olmasından kaynaklandığını açıkladık. Karşılığında da vatandaşlar arasındaki çekinceyi ortadan kalktı ve ihbarlar arttı. Örneğin derneklere maket kapı götürüp kapı üzerinde hırsızların nasıl çalıştığını gösterdik. Hırsızlık, trafiğe ilişkin suçlar ve uyuşturucuya ilişkin suçları görsel olarak örnekleriyle sunduk."