BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Türklere yeni iş kapısı

Rusya'da ünlü Alman Volkswagen otomobillerinin de üretim kararı alması Türk işçilerine yeni kapı sağladı

Abone ol

Rusya'da ünlü Alman Volkswagen otomobillerinin de üretim kararı alması kalifiye eleman sorununu gündeme getirirken, Rus basını yabancı otomotiv üreticilerinin Türk işçileri çalıştırmayı düşündüğünü duyurdu.

Rus İzvestiya gazetesinde bugün yayımlanan ''Rusya'daki yabancı marka otomobilleri Türkler mi toplayacak? başlıklı haberde, Rusya'da gelişmekte olan otomotiv sanayisinde Türk işçilerin çalıştırılabileceği belirtildi.

Haberde, St. Petersburg'daki ''AutoRussia'' adlı konferansta konuşan Ford'un Rusya fabrikasının Genel Müdürü Teodor Strait'in, ''Bizim ve bölge yönetiminin tüm çabalarına rağmen, iş gücü konusunda zorluk çekmekteyiz'' şeklindeki sözlerine yer verildi.

Rusya'da fabrika kuran yabancı otomobil üreticilerinin eğitimden geçirdikleri Rus işçilerin ancak birkaçını çalıştırabildiği belirtilen haberde, şunlar kaydedildi:

''Bir fabrikada staj gören Rus işçi kendisine daha fazla maaş veren başka bir fabrikaya geçiyor. Rusya'daki fabrikalarda Alman uzmanların çalıştırılmasının çok pahalı olduğunu ve Avrupa'daki fabrikalarda Türk işçilerinin başarılı bir şekilde çalıştığını belirten Strait, 'Türk işçileri neden Rusya'ya getirmeyelim?' diye sordu.''