Türk bilim adamları tarafından geliştirilen gümüş içerikli nano teknoloji Biocidal Basics Dezenfektan ile ebolaya savaş açıldı.
Abone olİnteko Ambalaj Kimya, aylardır sürdürdüğü Ar-Ge çalışmalarını sonlandırıp, 'Temiz Türkiye' projesine start verdi.
Dünyada ilk defa Türk bilim adamları tarafından geliştirilen gümüş içerikli nano teknoloji Biocidal Basics Dezenfektan, sağlık alanında adeta ikinci Fatih Projesi.
Dünya Sağlık Örgütü'nün açıkladığı ve Türkiye'nin sağlık standartlarını yükseltmeye çalışan İnteko, yaptığı deneyleri uluslararası başarıyla sonlandırdı. Türk bilim adamları tarafından yeni geliştirilen Biocidal Basics Dezenfektan ile hastane, belediye, okul ve AVM'lerin tercihi oldu. Diğer adı mikrop öldürücü olan ve uygulandığı alanlarda 3 ay boyunca mikrop üremesini garanti engelleyen yeni ürünün mucidi İnteko, kimya sektörüne büyük katkı sağladı.
ABD VE AVRUPA DEZENFEKTAN TERCİH EDİYOR
Türkiye’de restoran ve havaalanları gibi toplu yaşam alanlarında dezenfekte işleminin, atadan dededen kalan yöntemlerle yapıldığını ifade eden İnteko Genel Müdürü Mecit Keleş, “Türkiye’de hala, temizlik ürünü olarak çok köpüren ürünler kullanılıyor. Pazar yerleri sadece suyla yıkanıyor. Parklarda süpürme ve sulama dışında temizlik işlemi yapılmıyor. Restoranlarda tüm masalar sadece ıslak bezle siliniyor. Bu durum insan sağlığı için zararlı mikro organizmaların hızla türemesine neden oluyor. Avrupa ülkeleri, (mikrop öldürücü) Biocidal Dezenfektan kullanarak mikroplarla mücadele edebiliyor.Türkiye'nin de bu virüslere karşı dezenfektan kullanması gerekir” dedi.
PETER PİOT: İNSANLIK BÜYÜK TRAJEDİ YAŞAYACAK
Son aylarda ABD'ye de sıçrayan ve başta Fransa olmak üzere tüm Avrupa'yı tehdit eden Ebola virüsünü keşfeden Belçika'lı bilim adamı Peter Piot, "İnsanlık, hayal ötesi bir trajedi yaşayacak. Mikrop öldürücü Biocidal Dezenfektan uygulayarak önlem alınabilir" dedi. İngiltere'nin Lancaster Üniversitesi Salgın Hastalık Uzmanı Derek Gatherer'de "Hastalığın kıtaları aşmasının en büyük nedeni havayolu taşımacılığı. Toplu yaşam alanlarında kolay üreyebilen bu virüslerden,dezenfektan kullanılarak korunabileceğini önerdi.
KALICI HİJYENİK ÇÖZÜM
Bu soruna çözüm getirmek amacıyla Türkiye’de ilk kez çevreye zarar vermeyen ve doğada yüzde 99 ayrışan gümüş içerikli nano teknolojik Biocidal dezenfektanın, İnteko tarafından üretildiğine dikkat çeken Mecit Keleş, “Türkiye’de dezenfektan üretmek için Sağlık Bakanlığı’ndan izin alan 7 fabrika var. Biocidal Dezenfektanı ise sadece biz üretiyoruz. Yeni nesil Biocidal Dezenfektan uygulandığında mikroplar öldüğü için artık okul ve hastanalerimiz, AVM ve restorantlarımız daha hijyenik olacak. Böylelikle Dezenfektan kullanan Belediyeler, temiz şehirlerle Halk’a daha iyi hizmet edecekler" dedi.
ORTADOĞU'YA AÇILDI
Endüstriyel temizlik kimyasalları ve renkli kozmetik ürettiğini de belirten Keleş, "20 yıllık tecrübeye sahip Tuzla'daki entegre tesislerde üretim yapıyoruz. Rekabet gücümüzü artırmak amacıyla Primo şirketiyle de 80 milyon dolarlık Stratejik Ortaklık anlaşması imzaladık. Irak Erbil'deki showroom aracılığıyla Ortadoğu pazarına da açıldık. Firmamız, Home Basics, Body Basics, Industrial Basics, Construction Basics, Garden Basics ve Beauty Basics markalarıyla deterjan sabun ve şampuan üretimi yaparak ev temizlik ürünleri ve kişisel hijyen pazarlarında yer alıyor” dedi.
YERLİ ÜRETİM GÜÇLENECEK
Türkiye’de temizlik ve hijyen sektörünün yüzde 70’ine yabancı firmaların hakim olduğunu ifade eden Mecit Keleş, Türk markalarının bu alanda öne çıkmasını istediklerini söyledi. Birçok yabancı markanın üretimini fason olarak Türkiye’de yaptırdığını dile getiren Keleş şunları kaydetti: “Biz bu işe girerken biraz da yerli üretimi güçlendirme misyonuyla hareket ettik. Şu an Türkiye’de bilinen tüm uluslararası markalar üretimlerini fason olarak Türkiye’ye yaptırıp sadece üzerine markalarını basıyorlar. Katma değer yurtdışına gidiyor. Biz dedik ki neden bu iş yüzde 100 Türk sermayeli bir şirket tarafından yapılmasın? Bizim kimya mühendislerimiz, Türk bilim adamlarımız, üretim tesislerimiz var. Yani ‘yağ var, un var şeker var niye helva yapmıyoruz’ dedik ve bu yola çıktık.”