BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Türkler çifte vatandaşlık peşinde

Almanya'da Türklere çifte vatandaşlık yasa tasarı Meclise getirildi.

Abone ol

Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi, Türklere çifte vatandaşlık verilmesi için Federal Meclis'e (Bundestag) yasa tasarısı sundu.

Yeşiller meclis grubunun, Alman vatandaşlığına geçişlerde şartların kolaylaştırılması için sunduğu 10 maddelik yasa tasarısında, Türklere çifte vatandaşlık hakkı verilmesi de istendi. Yasa tasarısında, çifte vatandaşlık hakkının AB ülkesi vatandaşlarının yanı sıra AB ile ortaklık anlaşması bulunmasından dolayı Türk vatandaşlarına da tanınması isteniyor.

Vatandaşlığa geçiş süresinin de 8 yıldan 6 yıla düşürülmesi istenen yasa tasarısında, birinci kuşak yabancılardan talep edilen Almanca bilgisi seviyesinin de düşürülmesi istendi. Tasarıda ayrıca, Alman vatandaşlığını aldıktan sonra başka bir vatandaşlığa geçenlere, bunu, aldıkları vatandaşlığı geri vererek telafi etme hakkı tanınması gerektiği belirtildi.

Yeşiller Partisi Berlin eyalet meclisi milletvekili Özcan Mutlu, bu konuda yaptığı açıklamada, mevcut vatandaşlık yasasının 6 yıldan bu yana tecrübe edildiğini ve eksikliklerinin ortaya çıktığını belirterek, “Söz konusu yasa
tasarısıyla bu eksiklikler giderilmeye çalışılıyor" dedi.