BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Türkiyeye renkli koordinatör

ABD koordinatörü resmen açıkladı. Yönetimin dediği gibi herkesin yakından tanıdığı bir isim.

Abone ol

ABD'nin, terör örgütü PKK ile mücadelede yeni oluşturduğu özel temsilcilik görevine, eski genelkurmay başkan yardımcısı emekli hava orgeneral Joseph Ralston atandı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapacak Ralston, 37 yıllık meslek yaşamı boyunca en üst görevler olarak 1996-2000 yılları arasında ABD Genelkurmay Başkan Yardımcılığı, 2000-2003 yılları arasında da NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Başkomutanlığı ile ABD'nin Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı görevlerini yürütmüştü. 

 BAYAN CIA ÇALIŞANI İLE YAKALANDI

McCormack"ın “bu pozisyon için eşsiz şekilde iyi vasıflara sahip” diye nitelendirdiği havacı general, ABD Genelkurmay ikinci başkanlığı görevinin ardından NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Başkomutanlığı"na atanmış ve 2003"te emekliye ayrılmıştı. 1997"de Genelkurmay Başkanlığı"na aday olan Ralston, bir CIA çalışanı ile zina yaptığının ortaya çıkması üzerine adaylıktan çekilmişti. Skandala rağmen Ralston"u koruyan dönemin Savunma Bakanı William Cohen, generali emekliliğinden sonra "Cohen Group" adlı danışmanlık şirketine başkan yardımcısı yaptı. Cohen Group da dün tayinle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

ÇEVİK BİR'İN ÖDÜL TÖRENİNDE

Ralston"un "Bu rolde hizmet etmek için seçilmiş olmaktan onur duydum" dediği bildirildi. Grup başkanı eski bakan William Cohen de "hem ülkemizin hem Türkiye, Irak ve bölgenin istikrarı için çok önemli" diye nitelendirdiği atamadan duyduğu memnuniyeti ifade etti. General Ralston, Ekim 1999"da Amerika"daki Musevi örgütü JINSA tarafından emekli Orgeneral Çevik Bir"e verilen ödül törenine de katılmıştı.