BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53

Türkiye'ye enerji verenler

Türkiye'ye enerji verenler

Enerji sektöründe hizmet veren ve bu yıl 50'nci yılını kutlayan gama holding, bunun şerefine bir kitap hazırladı: 'türkiye'ye enerji verenler'. verdikleri enerji ile topluma ışık tutmuş, ürettikleri olumlu duygular insandan insana geçmiş, kısaca topluma enerji vermiş isimler bu kitapta biraraya...

Türkiye'ye enerji verenler

Enerji sektöründe hizmet veren ve bu yıl 50'nci yılını kutlayan Gama Holding, bunun şerefine bir kitap hazırladı: 'Türkiye'ye Enerji Verenler'. Verdikleri enerji ile topluma ışık tutmuş, ürettikleri olumlu duygular insandan insana geçmiş, kısaca topluma enerji vermiş isimler bu kitapta biraraya geldi. Kitap, Türkiye'ye enerji veren Atatürk'le başlıyor, dünyada küreselleşmenin hızlı ve büyük değişimlere yol açtığı, ülkemizde çok kanallı döneme geçişin yaşandığı 90'lı yıllarda bitiyor. İşte, Ağustos ayında satışa çıkacak ve geliri Türk Eğitim Vakfı'na bağışlanacak olan kitapta yer alan 'enerji kaynakları'ndan bazıları...

Türkiye'ye enerji verenler

TÜRKİYE'NİN SANAT GÜNEŞİ

Kültürümüzün çarpıcı renklerinden biriydi. Türk Sanat Müziği'ni geniş kitlelere sevdirmesi, en büyük özelliğiydi. Sadece sanatçılığı değil, güzel konuşması, diksiyonu, yardımseverliği, kişiliği ve kulaklarımızda hep çınlayan sesiyle 'alkışlarla yaşamayı' en çok hak edenlerden biri oldu. Her zaman mütevazı bir tebessümle"Beni siz var ettiniz" dedi. O bunu dedikçe kalplerdeki yeri daha da müstesna oldu.


Türkiye'ye enerji verenler

TÜRKİYE'NİN EZBERLEDİĞİ ADRES

Müzik sahnesine adımını 1950'lerin sonunda attı. 2000'e bir yıl kalana dek hep zirvedeydi. Şarkıları, kıyafetleri, ilginç sözleri ve televizyon programlarıyla birkaç kuşağın gönlünde taht kurdu. Zaten çok seviliyordu ama ölümü herkesin kalbinde büyük boşluk yarattı. Ondan geriye klasikleşmiş şarkılar ve Türkiye'de pek çok kişi tarafından ezbere bilinen bir mektup adresi kaldı: Barış Manço, Moda, 81300.

Türkiye'ye enerji verenler

HEP ZİRVEDE

Birkaç kuşağa birden çok güzel şarkılar söyledi. Onca yıl boyunca giyimden müziğe eğilimler, müzik anlayışı, kısacası her şey değişti. Ama o, hep zirvede kalmayı başardı.