BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin konuşacağı Kandil pozu

PKK'nın örgüt lideri Murat Karayılan bir yanına BDP lideri Demirtaş'ı öte yanına BDP'li vekil Sırrı Süreyya Önder'i alıp bu pozları verdi.

Abone ol

  İNTERNETHABER -   Kandil'den gelen bu kareler BDP'lilerin PKK'lılarla kucaklaşma fotoğraflarını geride bıraktı.

Çözüm süreci için dağa çıkan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile BDP'li milletvekili Sırrı Süreyya Önder, PKK'nın tepe ismi Murat Karayılan ile Kandil'de hatıra pozları verdi.

Karayılan ilk fotoğrafta bir yanına Demirtaş'ı öte yanına Sırrı Süreyya Önder'i alarak bu kareyi çektirdi.

kandil-karayilan-demirtaş-sirri-süreyya-önder.jpg

Demirtaş ile Sırrı Süreyya Önder'in Karayılan ile verdikleri bu pozlar, Öcalan'ın mektubunu Kandil'e götürdükleri sırada çekildi.

MEKTUBU VERMEYE GİTMİŞLERDİ

Görüntülerde heyetle görüşen yetkililer arasında Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Rohani Serhat, Sabri Ok, Sülbüs Peri ile  Nurettin Sofi, Delal Amed ile Bahoz Erdal ve Rengin Botan yer alıyor.

Öcalan, 3 Nisan günü kendisiyle görüşen, Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder ile Pervin Buldan’dan oluşan BDP heyetine, Kandil'e iletilmek üzere mektup göndereceğini belirtmiş, mektup 5 Nisan gün heyete ulaşmıştı.

Aynı gün yola çıkan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, mektubu Kandil’e ulaştırmış, dün yeniden Kandil’e giderek mektubun cevabını PKK'lılardan almıştı.

PKK'NIN LİDERLERİ İLE KANDİL POZU

murat-karayilan-selahattin-demirtaş-sirri-süreyya-önder-kandil.jpg
  Fotoğraftakiler:  (Ayaktakiler, soldan sağa); Ronahi Serhat, Sabri Ok, Nurettin Sofi, Selahattin Demirtaş, Cemil Bayık, Murat Karayılan, Sırrı Süreyya Önder, Duran Kalkan. (Altta soldan sağa) Delal Amed, Rengin Botan, Sülbüs Peri, Bahoz Erdal