BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,10
ALTIN 2.446,70
HABER /  GÜNCEL

Türkiyenin en müthiş elemanı

Bir çok ödül aldı. 27 yaşında bir zeka küpü. İş bulamayınca ilginç bir yola başvurdu.

Abone ol

Adana'da, lise yıllarından beri yaptığı projeler ve çalışmalarla birçok ödül alan 27 yaşındaki Umut Yaşar Kıyıkcı, bu rağmen işsiz kalınca kurduğu 'www.muthiseleman.com' adlı internet sitesi aracılığıyla iş aramaya başladı.

Öğretmen anne-babanın iki çocuğundan biri olan Umut Yaşar Kıyıkcı, lisede okurken, Türk Lirası'ndan 3 sıfır atılmasının planlandığı 1997 yılında tasarladığı 'Yeni Türk Lirası'yla Merkez Bankası'ndan ödül aldı.

İş bulamadı, web sitesi kurdu

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde İşletme Yöneticiliği Yüksek Lisansı eğitimini sürdüren Umut Yaşar Kıyıkcı, özelliklerine ve aldığı ödüllere rağmen iş bulamayınca, ailesinin de desteğiyle 'www.muthiseleman.com' adlı bir internet sitesini kurdu.

Sitede özgeçmişi, ödülleri, projeleri ve başarı belgelerine yer veren Kıyıkcı, 'Türkiye'nin en müthiş elemanı' yazılı kartvizit de bastırdı. Memleketinde bir firmada iş bulup çalışmak istediğini belirten Kıyıkcı, her konuda kendisini geliştirdiğini söyledi.

Kurduğu site aracılıyla ve kartvizit dağıtarak iş aradığını belirten Kıyıkcı, "Genç yaşıma rağmen bugüne kadar o kadar çok ödül aldım ki, kendime 'müthiş eleman' yakıştırması yaptım. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı gibi ülkemizin en gözde kurumlarında hem çalıştım, hem stajlarımı tamamladım, ama şu an işsizim. İki ay önce kendimi işadamları ve kurum yöneticilerine tanıtmak için 'www.muthiseleman.com' adlı siteyi kurdum. Bu site aracılığıyla kendime iş arıyorum. Çok becerikli ve yetenekliyim. Büyük bir firmada patron danışmanı, CEO'luk yapabilirim" dedi.