BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Türkiyenin bir numarası AŞK

Elif Şafak, Aşk romanıyla rekor kırdı ve geçtiğimiz ayın yine en çok satan yazarı oldu.

Abone ol


Konusu:
Hayatlarımızın durgun gölünü dalgalandıran taş misali, yüzleşmek zorunda olduğumuz sıkıntılar, acılar… ve aşkın peşinde kat etmek zorunda olduğumuz zorlu yollar, ödediğimiz bedeller.

[PAGE]



Konusu:
Abdülmecit, Osmanlı sultanları içinde yaşamı ve kaderiyle öne çıkan ilgi çekici bir padişah… Hıfzı Topuz bu romanda, 16 yaşında tahta çıkan, büyük aşklar ve acılar yaşayan, Mustafa Reşit Paşa'nın çabalarıyla Tanzimat'ı ilan eden, genç yaşta yaşama veda eden zarif ve duygusal bir padişahın hüzünlü öyküsünü anlatıyor.

[PAGE]




Konusu:
Shakespeare'le başlayan ve Kafka ile devam eden 'Çizgi Roman Dünya Klasikleri' serisi, dünya edebiyatının seçkin yazarlarını bir araya getiriyor.

[PAGE]




Konusu:
Devlet-i 'Aliyye, Osmanlı tarihçiliğinin çağımızdaki en büyük isimlerinden Halil İnalcık'ın yarım yüzyılı aşan çalışmalarının bir ürünü. Eserin bu ilk cildi, Osmanlı Devleti'nin bir beylikten Orta-Doğu ve Balkanlar'ı hükmü altına alan güçlü ve köklü bir imparatorluk haline gelişine odaklanıyor.

[PAGE]



Konusu:
Çalıkuşu Feride günlüğünün arka kapağına mavi mürekkeple yazarak bitirirdi sözde yaşam öyküsünü... 'Bu geceye kadar hep bir parça senindim Kâmran' diye, anımsar mısın?

[PAGE]



Konusu:
Çizgi Roman Dünya Klasikleri Serisi, dünyaca ünlü klasikleri okuyanlara da henüz okumamış olan genç, yetişkin herkese hitap ediyor. Çarpıcı çizimler dünya edebiyatının klasiklerine can veriyor.

[PAGE]



Konusu:
Nermin Bezmen'in yakın zamanda kaybettiği sevgili kocası Pamir Bezmen'le tanışmalarını ve aşklarını anlatıyor… Sevilenin ardından açılan yarayı ustası olduğu kalemiyle sarıyor.

[PAGE]




Konusu:
Türk okurunun daha çok tarihsel romanlarıyla tanıdığı Maalouf, bu kez 'medeniyetler çatışması' adı altında kuramsallaşıp yasallaşan ve dünyadaki bütün kültürler ve halklar için felakete yol açacak politikaları eleştiriyor.

[PAGE]




Konusu:
Piyanistliği ve besteciliği kadar düşünceleriyle de gündemde o.İlgilendiği konularsa epey çeşitli: Kimi zaman Darwin sansürü, kimi zaman yerel seçimler, kimi zaman haksızlığa uğrayan ülke aydınları ve sanatçıları, kimi zamansa kalbindeki gizli köşe…

[PAGE]




Konusu:
Birbirini tanımayan bu üç güzel kadının, hemen hemen aynı yıllarda iktidar mücadelesi verdiği üç saray, romanlara, filmlere, TV dizilerine ilham veren büyük aşklara, inanılmaz entrikalara, komplolara, kanlı cinayetlere sahne oldu.