Türkiye'nin Akdeniz Siyaseti bu kitapta
Koç Üniversitesi Yayınları, yine çok ses getirecek bir kitabı satışa sunuyor. Türkiye’nin Akdeniz Siyaseti (1923-1939): Orta Büyüklükte Devlet Diplomasisi ve Deniz Gücünün Sırları adlı kitap raflardaki yerini aldı.
Abone olKoç Üniversitesi Yayınları, yine çok ses getirecek bir kitabı satışa sunuyor. Dilek Barlas ve Serhat Güvenç tarafından kaleme alınan ve Koç Üniversitesi Yayınlarından çıkan Türkiye’nin Akdeniz Siyaseti (1923-1939): Orta Büyüklükte Devlet Diplomasisi ve Deniz Gücünün Sırları adlı kitap raflardaki yerini aldı.
Akademik ve bilimsel yayınlarıyla toplumun gelişmesine katkıda bulunmayı amaç edinen Koç Üniversitesi Yayınları, uluslararası ilişkiler ve tarih kategorisinde Türkiye’nin Akdeniz Siyaseti (1923-1939) Orta Büyüklükte Devlet Diplomasisi ve Deniz Gücünün Sırları adlı bir kitap yayımladı.
Kitap iki dünya savaşı arası dönemde Türkiye’nin Akdeniz’deki etkinlik arayışlarının diplomasi ve deniz gücü boyutlarını ele alıyor. Yazarlar Türkiye’nin Akdeniz politikasını davranışsal orta büyüklükte devlet kavramından hareketle tartışıyor. Güvenlik arayışındaki Ankara’nın savaş sonrası Avrupa devletler sistemine eklemlenme çabalarına dikkat çekerek bunun Osmanlı ve Cumhuriyet diplomatik tarzları arasındaki güçlü bir sürekliliğe işaret ettiği sonucuna varıyorlar. Kitapta Türk deniz gücü gelişmelerinin, aynı dönemde diğer Akdeniz ülkeleriyle diplomatik ilişkilere ve ülkenin uluslararası düzendeki konumuna yansımaları da ele alınıyor.
Türkiye’nin Akdeniz Siyaseti (1923-1939)
Orta Büyüklükte Devlet Diplomasisi ve Deniz Gücünün Sırları
Yazarlar: Dilek Barlas – Serhat Güvenç
Çevirmen: Barış Cezar
Sayfa : 288
Fiyatı: KDV dahil 25 TL
(Geri dönüşümlü kâğıda basılmıştır.)