BIST 10.682
DOLAR 32,53
EURO 35,21
ALTIN 2.465,88
HABER /  DÜNYA

Türkiye'den Suriye'deki provokasyonlar hakkında açıklama

Dışişleri Bakanlığı: Zanlısı hakkında adli süreç işletilen suçun ardından Kayseri'de yaşanan üzücü hadiselerin sınırlarımızın ötesinde provokasyonlara malzeme edilmesi yanlıştır.

Abone ol

Kayseri'de yabancı uyruklu şahsın 7 yaşındaki çocuğa cinsel saldırısı, Türkiye'nin gündeminde geniş yer edindi. Kayseri'yi karıştıran ve büyük şiddet gösterilerinin yaşanmasına neden olan olay, bugün Suriye'nin kuzeyine de sıçradı.

Türkiye'nin Suriye'de Fırat Kalkanı operasyonu ile kontrol altına aldığı yerlerde provokatör gruplar karışıklık çıkardı. Türkiye'den gelen tırlara saldıran eylemciler, Türk bayraklarını da indirip parçaladı.

Türkiye'den açıklama geldi

Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Zanlısı hakkında devletimizin adli süreçleri işlettiği bir suçun ardından Kayseri’de yaşanan üzücü hadiselerin, sınırlarımızın ötesinde de birtakım provokasyonlara malzeme edilmesi yanlıştır. Türkiye’nin Suriye halkının esenliği için gösterdiği çabalar ve ilkeli duruşu, her türlü provokasyonun üzerindedir” ifadeleri yer aldı.