BIST 8.908
DOLAR 34,29
EURO 37,03
ALTIN 3.029,35
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'de ilk! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesini yapay zeka ile taklit edip iş insanlarını dolandırdılar  

Yapay zeka ile Türkiye’de ilk soygun yapıldı. MİT, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesini yapay zekayla taklit ederek iş insanlarını ve üst düzey kamu yöneticilerini dolandırmaya çalışan kişinin yakalandığını duyurdu. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüpheli F.E.H. tutuklandı.

Abone ol

Yapay zekayla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sesini taklit edip, bazı iş insanları ile üst düzey kamu yöneticilerini arayarak çıkar sağlamaya çalışan kişiyi MİT tespit etti.

MİT, dolandırıcının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesini yapay zeka uygulamalarıyla taklit etmeye çalıştığını ve yabancı uyruklu şahıslar üzerine aldığı 10’dan fazla farklı GSM hattı üzerinden iş insanlarını aradığını ortaya çıkardı.

MİT yakaladı, polise teslim etti

Yapılan takip neticesinde dolandırıcının kimliği ve konumu tespit edildi. Cumhurbaşkanı’nın sesini kullanarak dolandırıcılık yapmaya çalışan kişi MİT’in çalışmalarıyla yakalandı, emniyet birimlerine teslim edildi.

Vatandaşlar dikkatli olmalı

Siber suçlar kapsamında bu tür girişimlere karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurgulayan yetkililer isim, ses ve kimlik sahtekarlığına karşı tedbirlerin mütemadiyen artırılmaya devam edeceğini ifade ettiler.

Tutuklanarak cezaevine konuldu

Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüpheli F.E.H. tutuklandı.