BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'de Fenerbahçe bayramı

Turkcell Süper Ligi'nin 14. haftasında Galatasaray'ı kendi sahasında yenen Fenerbahçe'nin galibiyeti sarı-lacivertli taraftarları tüm Türkiye'de sokağa döktü

Abone ol

İşte bazı illerde yapılan kutlamalar:
Sivas
Fenerbahçe'nin, ezeli rakibi Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 mağlup etmesinin ardından sarı-lacivertli taraftarlar, Sivas'ta sokaklara dökülerek galibiyet sevincini doyasıya yaşadı
Maç sonrasında Atatürk Anıtı'nda toplanan yaklaşık 50 Fenerbahçe taraftarı, takımları lehine tezahüratlarda bulundu. Fenerbahçe taraftarları, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Samsun
Turkcell Süper Ligi'nin 14. haftasında Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray'ı 1-0 mağlup etmesi üzerine Fenerbahçeli taraftarlar, Samsun sokaklarında sevinç gösterilerinde bulundu.
Maçın bitiş düdüğünün ardından Çiftlik Caddesi'nde toplanan Sarı-lacivertli taraftarlar, takımları lehine sloganlar atıp sevinç gösterisinde bulundu. Fenerbahçeli taraftarların 'Beşiktaş kümeye' diye slogan atması üzerine Siyah-beyazlı taraftarlar ile Sarı-lacivertli taraftarlar arasında arbede yaşandı. Fenerbahçeli taraftarlar sevinç gösterilerinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Van
Fenerbahçe'nin ezeli derbide Galatasaray'ı 1-0 mağlup etmesinin ardından Sarı-lacivertli taraftarlar Van'da sokaklara döküldü. Sarı-lacivertli bir taraftar, Aydın Talay Yeraltı Çarşısı'nın üzerindenki cam pramitten içeri düşerek yaralandı.

Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin bitiş düdüğüyle Van'da sokaklara dökülen Sarı-lacivertli taraftarlar, ellerinde bayraklarla galibiyeti kutladı. Cumhuriyet Caddesi'nde tur atan Sarı-lacivertli taraftarlar, daha sonra Beşyol'daki Aydın Talay Yeraltı Çarşısı'nın ortasında bulunan cam pramitin etrafında toplanarak takımları lehine tezahüratlarda bulundu.

Trafik akışı durma noktasına gelirken, yaşanan izdihamda Yusuf Akbulut isimli genç, üzerinde bulunduğu cam pramitin bir bölümünün kırılmasıyla çarşı içinde bulunan kafeteryaya düştü. Olay yerine gelen polis, Sarı-lacivertli taraftarları dağıtırken, olay yerine ambulans çağırdı. 112 Acil Servis ekipleri, Akbulut'a ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Akbulut, ambulansla Van Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Denizli
Turkcell Süper Ligi'nin 14. haftasında Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray'ı 1- 0 mağlup etmesi üzerine Fenerbahçeli taraftarlar, Denizli'de sokaklara döküldü.
Maçın bitiş düdüğüyle Delikliçınar Meydanı'na toplanan bir grup Fenerbahçe taraftarı, ellerindeki bayraklarla tezahüratlarda bulunarak galibiyeti kutladı.

Fenerbahçeli taraftarlar, daha sonra Gazi Bulvarı üzerinde yürümeye başladı. Valilik önünde kadar yürüyen sarı-lacivertli taraftarlara emniyet ekipleri eşlik ederken, bazı Fenerbahçeli taraftarlar da arabalarıyla sevinç gösterilerine katıldı.

Erzurum
Fenerbahçe'nin ezeli derbide Galatasaray'ı 1-0 mağlup etmesinin ardından Sarı-lacivertli taraftarlar, Erzurum'da sokaklara döküldü. Fenerbahçe taraftarları galibiyet sevincini doyasıya kutlarken, Galatasaray taraftarları 'Milan Milan' şeklinde tezahüratlarda bulunarak, Fenerbahçeli taraftarlara sataştı.

 
Derbi sonrası Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapatan Sarı-lacivertli taraftarlar, "Şampiyon Fenerbahçe" tezahüratlarıyla galibiyeti kutladı. Bu sırada aynı cadde üzerinde Galatasaray taraftarları "Milan Milan" tezahüratlarıyla geçerken, iki takım taraftarları arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Polis, iki grubu birbirine yaklaştırmamak için büyük çaba harcadı. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan grupları polis aracından yaptığı anonsla uyaran polis, olayların büyümemesi için yoğun çaba gösterdi. Zaman zaman zor anlar yaşayan polisler ile taraftar arasında kovalamaca yaşandı. Bir polis memuru, bir taraftarı tokatlarken, olay yerindeki Emniyet Amiri Hikmet Akbaş polis memurunu uyardı.
Bu arada bir grup Galatasaray taraftarı da, mağlup olmalarına rağmen halay çekti.