BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Türkiye Yunana kapak oldu!

Türkiye'nin Kıbrıs konusunda yaptığı son dakika önerisi Yunan basınında manşet konusu oldu. İşte yazılanlar;

Abone ol

Türkiye dün Kıbrıs ile ilgili sürpriz öneriler yaptı. Bu öneriler, limanların açılmasına karşılık Ercan havaalanı ile Magosa limanının uluslararası ulaşıma açılmasıydı.

Türkiye'nin bu son dakika çıkışı komşuda büyük yankı buldu. Yunan gazeteleri sayfalarını bu konuya ayırdı. Ortak değerlendirme Türkiye'nin önerilerinin "tuzak" niteliğinde olduğu yönünde.

"UYKUDA YAKALANDIK" YORUMU

Yunan medyası, bu son dakika adımıyla Atina ile Rum yönetimini uykuda yakalandığına vurgu yaptı. Önerilen Avrupa ülkelerinde olumlu karşılanmasının, Ankara'nın çok sayıda üye ülkeyle doğrudan temasta olduğunun göstergesi olduğu yazıldı.

"ŞARK KURNAZLIĞI"

Yunan medyası Türkiye'nin attığı adımın sansasyonel bir girişim olduğunu, ancak havada kaldığını savundu. "Bunun kötü düzenlenen bir şark pazarlığı olduğunun birkaç saat içinde ortaya çıktığını" savunan gazeteler, "AB tarihinde ilk kez görülen siyasi bir sahtekarlık oldu" diye yazdılar.

Önerilerin "Atina tarafından zehir, Rum Yönetimi tarafındansa bazukayla durdurulduğunu" yazan Yunan basını, ilk olumlu tepkiler sonrasında birçok üye ülkenin önerilere yönelik çekincelerini ortaya koyduklarını belirtti.//