BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Uludere şehitlerini uğurluyor!

Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Aziz Orman, Kaman ilçesine bağlı Yelek beldesinde toprağa verildi.

Abone ol

Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Dokur'un cenazesi, eşinin memleketi Hatay'ın İskenderun ilçesinde toprağa verildi.

Diyarbakır'dan askeri uçakla Hatay Havaalanı'na getirilen Dokur'un cenazesi buradan İskenderun ilçesi Dumlupınar Mahallesinde eşi Hülya Dokur'un ailesinin oturduğu evine götürüldü.

BU FOTOGRAFLAR YÜREKLERİ DAĞLADI 

Dokor'un cenazesi, yakınlarından helallik alınmasının ardından Kaptan Mehmet Paşa Camisi'ne getirildi.

Cenaze töreninde şehidin eşi Hülya Dokur, akan kanların durmasını ve artık ocakların sönmemesini isterken, babası Fahri Dokur ise “Vatan sağolsun” dedi.

MİNİK ELLERİYLE BABASININ RESMİNE DOKUNDU

Şehidin 6 aylık oğlu Poyraz, eniştesi Ali Ilgın'ın kucağında şehit babasının resmine dokunarak screen-shot-2012-08-22-at-3.57.57-pm.pnguzun uzun bakması herkesi duygulandırdı.

Şehidin cenazesi, İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun öğle namazına müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından, bir süre askerlerin omuzlarında taşındıktan sonra askeri top aracına konuldu. Tören sırasında vatandaşlar, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklinde terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Şehidin naaşı, eşinin isteği üzerine İskenderun'a bağlı Karaağaç Beledesi'nde bulunan Şehitlikte toprağa verildi.

Törene, Dokur'un ailesi, yakınları, Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Ak Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu ve Refik Eryılmaz, 39. Mekanize Piyade ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Nejat Atilla Demirhan, sivil erkan ile vatandaşlar katıldı.

NEVŞEHİR ŞEHİDİNİ BÖYLE UĞURLADI

HABERİ OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Nevşehir Tuzköy Havaalanı'ndan alınan şehidin cenazesi Ürgüp Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Yelek beldesindeki baba ocağına getirildi. Burada yapılan duanın ardından cenaze, askerler tarafından Yeşil Yelek Camisi'ne götürüldü. Burada özgeçmişinin okunduğu sırada şehidin eşi Şenay, annesi Dönüş, babası Hacı Orman ve kardeşleri tabuta sarılarak göz yaşı döktü.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehidin cenazesi Yelek Mezarlığı'nda toprağa verildi. Askerlerin saygı atışının ardından Vali Çakacak, şehidin tabutuna sarılan bayrağı ve künyesini babası Hacı Orman'a teslim etti.

Cenaze töreni sırasında, vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Cenaze törenine Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan, şehidin yakınları, ailesi, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

OSMANİYE ŞEHİDİNİ 5 BİN KİŞİYLE UĞURLADI

HABERİ OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ[PAGE]

Jandarma Uzman Onbaşı Atakan Çiller, memleketi Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

ŞEHİTLERİNİ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADILAR 

3 yıllık asker şehit Uzman Onbaşı Çiller'i son yolculuğuna 5 bin kişi uğurladı.Diyarbakır'dan askeri uçakla Adana'ya getirilen ve karayolu ile Düziçi'ne ulaştırılan şehit Atakan Çiller'in cenazesi, ailesinin helallik alması için Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Şehidin babası Ejder (60), annesi Eşe (56), kardeşleri İlhan (37), Ata (34), Atacan (20), Mustafa Kemal (18) tabuta sarılıp, haklarını helal ederken, gözyaşlarına boğuldu. Acılı aileyi yakınları güçlükle teselli etmeye çalıştı.

Şehit Atakan Çiller'in naaşı daha sonra kortej eşliğinde ilçe merkezindeki İrfanlı Camii'ne getirildi. Cenaze törenine Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Serdar Gülbaş, şehidin babası ve annesine taziye diledi.

Şehidin cenaze namazını İl Müftü Vekili Halit Avcı kıldırdı. Namazın ardından askerlerin omuzlarında taşınan şehidin tabutunu okşayan ailesi, gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada şehidin teyzesi, Hakkari'de görevli bir uzman çavuş ile evli olan Sultan Özen, "Hani bize söz vermiştin? Beraber dönecektik" diyerek ağıtlar yaktı.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından şehit Atakan Çiller'in cenazesi Gökçayır Köyü Çamlı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

BAKAN ERGİN'E PROTESTO... ANNE TABUT BAŞINDA NELER SÖYLEDİ? SONRAKİ SAYFADA
[PAGE]

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 8 silah arkadaşı ile birlikte şehit düşen 27 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Selahattin Recep Güç, memleketi Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde toprağa verildi.

GERGİNLİK ANLARI KAMERAYA BÖYLE YANSIDI

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de katıldığı cenaze töreninde 'Hükümet istifa' sloganları yükselince kısa süreli gerginlik görüldü. Polisler, yaklaşık 3 bin kişi arasında slogan atanları alandan uzaklaştırdı. 


Askeri uçakla Hatay'a ulaştırılan şehit Selahattin Recep Güç'ün tabutu Reyhanlı İlçesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki babasının evine getirildi. Burada baba Yusuf, anne Jale ve 2 aylık eşi Melisa gözyaşları arasında helalleşti. Daha sonra şehidin tabutu kortej eşliğinde Çifteminareli Camii'ne taşındı. 
 
HÜKÜMET İSTİFA SLOGANLARI

Buradaki cenaze namazına Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, askeri ve mülki erkan ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Cenaze törenine katılanlar arasında bulunan yaklaşık 30 kişilik grup 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Hükümet istifa' diye slogan attı. Güvenlik güçleri ve gruptakiler arasında kısa süreli gerginlik görüldü. Güvenlik önlemi alan polisler, hükümet aleyhinde slogan atan kişileri alandan uzaklaştırdı. Ortamın yatışmasının ardından oğlunun cenazesini taşıyan askerlerin yanına gelen anne Jale Güç, "Sizler de benim çocuklarımsınız. Selahattin'imi götürmeyin" diyerek ağıt yakıp, gözyaşı döktü. Şehidin tabutu daha sonra askeri bando eşliğinde omuzlarda taşınıp, Bayır Mahallesi'ndeki Şehitlik'te dualar arasında toprağa verildi. 

22 HAZİRAN'DA EVLENMİŞ

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Selahattin Recep Güç'ün geçen 22 Haziran'da Reyhanlı'da yapılan düğünle evlendiği, henüz nikah defterini alamadığı belirtildi.

ÇORUM ŞEHİDİNE AĞLADI... SONRAKİ SAYFADA
[PAGE]

Şırnak'ta askerleri taşıyan sivil aracın şarampole yuvarlanması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğan, doğum yeri olan Çorum merkeze bağlı Karakeçili köyünde toprağa verildi.

Diyarbakır'dan askeri uçakla Merzifon Havaalanı'na getirilen şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğan'ın naaşı buradan cenaze nakil aracı ile Çorum'a getirildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğan için ilk tören Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nda düzenlendi.

Törene CHP İstanbul Milletvekili İlhan Özkes, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP Çorum İl Başkanı Cengiz Atlas, CHP Merkez İlçe Başkanı Saim Topgül, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Duaların edildiği törende şehitten helallik istendi. Törende şehidin babası Arap Doğan ile annesi Gökşen Doğan güçlükle ayakta durmaya çalışırken, diğer yakınlarının feryatları ise yürekleri dağladı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğan'ın naaşı Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nda düzenlenen ilk törenin ardından kalabalık bir araç konvoyu eşliğinde defnedilmek üzere merkeze bağlı Karakeçi köyüne götürüldü.

25 yaşındaki şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğan'ın Gülbahar Doğan ile evli olduğu ve henüz 2 aylık olan Nilkarin isminde bir kız babası olduğu öğrenildi.