BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.823,35
HABER /  DÜNYA

'Türkiye Tunus için mükemmel örnek'

Ettakatol Partisinin sözcüsü Muhammed Bennur, Türkiye'yi Tunus için örnek gösterdi

Abone ol

Tunus'ta pazar günü yapılan Ulusal Kurucu Meclis seçimlerinden ikinci çıkması beklenen merkez sol eğilimli Ettakatol Partisinin sözcüsü Muhammed Bennur, ''Türkiye'nin demokrasi yönünden Tunus için mükemmel bir örnek'' olduğunu bildirdi.

Liderliğini eski muhalif ve emekli doktor Mustafa Bin Cabbar'ın yaptığı partinin sözcüsü Muhammed Bennur, yaptığı açıklamada, Tunus'taki ilk şeffaf seçimlerin sona erdiğini, şimdi önemli olanın ülkede sağlıklı ve kalıcı bir demokrasi inşa etmek olduğunu söyleyerek, ''Kurumlar, güçler ayrılığı, halkın iradesi ve düşünce özgürlüğü temelinde bir sistem kurmalıyız'' dedi.

Eski Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali'nin polis devletinin tüm unsurlarını ortadan kaldıracak demokratik ve kalıcı bir kuruluşlar oluşturmaları gerektiğinin altını çizen Bennur, Türkiye'nin bu açıdan ülkesi için mükemmel bir model olduğunu söyledi.

Ennahda yöneticilerinin de Türkiye'yi örnek ülke gösterdiklerini ifade eden Bennur, ''Ennahda, Türkiye'deki gibi insanların özgürlüğü, düşünce özgürlüğü konusunda güvence verebilecek mi? Bunu bilmiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Parti sözcüsü Bennur, Türkiye'de turizmin özgür, otellerin yabancı turistlerle dolu ve gece kulüplerinin açık olduğunu söyleyerek, ''Acaba bu bizim ülkede de olacak mı? Gençler Ennahda'dan çekiniyor'' diye konuştu.

Seçimlerin ikinci partisi Ettakatol'un sözcüsü Bennur, resmi seçim sonuçları henüz açıklanmamasına rağmen ülkede geniş katılımlı bir ulusal mutabakat hükümeti kurulması amacıyla aralarında Ennahda'nın da bulunduğu tüm partilerle temas halinde olduklarını söyledi.

HÜKÜMET İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Bu arada, Ennahda ve Ettakatol partileri kaynaklarından edindiği bilgiye göre, geniş bir koalisyon için görüşmelerde bulunan siyasi partiler, başbakan ve cumhurbaşkanı ile kabine üyeleri konusundaki pazarlıklarını sürdürüyor.

Tunus'ta kurulacak ulusal mutabakat hükümetinin başına Ennahda'nın iki numaralı ismi Genel Sekreter Hamadi Cibali'nin ve cumhurbaşkanlığına da Ettakatol partisinin kurucusu ve lideri Bin Cafer'in getirilmesi bekleniyor.

Partilerin çoğunluğunun bu isimler konusunda anlaştığı belirtilirken, seçimlerde beklenen başarıyı gösteremeyen İlerici Demokrat Partinin (PDP) henüz ikna edilmediği bildiriliyor.