İstanbul Ticaret Üniversitesi, 18 Nisan’da Türkiye Spor Endüstrisi Zirvesine ev sahipliği yapacak. <br/>Spor endüstrisinin akademik nitelikt...
Abone olİstanbul Ticaret Üniversitesi, 18 Nisan’da Türkiye Spor Endüstrisi Zirvesine ev sahipliği yapacak.
Spor endüstrisinin akademik nitelikteki ilk merkezi olan İstanbul Ticaret Üniversitesi Spor Endüstrisi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin, 18 Nisan’da gerçekleştireceği ilk faaliyetinde Spor Toto Süper Lig’in uluslararası bir marka olması için neler yapılması gerektiği tartışılacak. Bu amaçla düzenlenen konferansa Türkiye spor endüstrisinin 3 yıldız kulübünün CEO’larının yanı sıra, İngiltere Premier Ligi’nin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun üst yönetimi de katılacak.
İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Can Bilgili, spor endüstrisinin eğlence endüstrisi olarak da anıldığını belirterek, "Dünyada çok önemli bir endüstri olmakla birlikte, bir yatırım ve istihdam alanı oluşturuyor. Spor endüstrisi özellikle gelişmiş ülkelerde hızla büyüyen bir piyasa. Endüstriyel spor denilen bir alan var ki, bunu gelişmiş ülkeler düzeyinde de sportif alanın her branşında görmek mümkün. Gelişmiş ülkelerde bu pazar oldukça büyük. Bu endüstriyi sadece sportif alana yatırım olarak değil, yan sanayisiyle birlikte düşünmek gerekir" dedi.
"SPOR ENDÜSTRİSİ BİZİM İÇİN ÖNEM TAŞIYOR"
18 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Spor Endüstrisi Zirvesi’nin, ekonomiyi ve endüstriyi doğrudan ilgilendiren diğer konular gibi üniversite için de önemli olduğunu ifade eden Bilgili, "Sporun oluşturmuş olduğu ekonomi olan spor endüstrisi, hem eğitim öğretim hem de araştırma açısından bizim için önem taşıyor. Global Experience Campus isimli projemizdeki kampüs modelimizde spor, kampüs içerisindeki eğitim branşlarından birini oluşturuyor. Zirveyi de, hem eğitim öğretim hem de araştırmacılar için kaynak oluşturacak, sektör ile üniversite arasındaki işbirliğini destekleyecek bir etkinlik olarak planlıyoruz" şeklinde konuştu.
"ÖĞRENCİLERİMİZİ İNGİLTERE’DEKİ KULÜPLERE GÖNDERECEĞİZ"
Bilgili, zirvenin bir diğer boyutunun da eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetleri olduğunu vurgulayarak, "Bu kapsamda Manchester Üniversitesi ile zaten bir protokolümüz vardı ve master düzeyinde de bir işbirliğine gideceğiz. Bu faaliyetlerin amacı, öğrencilerimizin daha fazla eğitim, uygulama ve deneyimin içerisinde olmasını sağlamak. Bu çerçevede de öğrencilerimizi İngiltere’deki futbol kulüplerine göndereceğiz" diye konuştu.
KUŞÇU: "KULÜPLERİMİZE IŞIK TUTACAK BİR ZİRVE OLMASINI BEKLİYORUZ"
Spor Endüstrisi Zirvesi Yürütme Kurulu Başkanı Fatih Kuşçu ise spor endüstrisinin Türkiye’de yaklaşık 1,5 milyar Dolar gibi bir ticari büyüklüğe sahip olduğunu belirterek, "Bu rakam katlanarak büyüyor. Ben 20 yıldır spor endüstrisinin bir parçasıyım. Ancak spor endüstrisinin şimdiye kadar hep spor medyası, spor iletişimi, spor finansı, spor sağlığı gibi alt başlıkları konuşuldu. Bu alt başlıkların tümünün birleştiği spor endüstrisi kavramı ilk kez İstanbul Ticaret Üniversitesi çatısı altında irdeleniyor. Buraya gelecek konuşmacılarla gerçekleşecek oturumlar hem spor endüstrisi kavramının ortaya konması hem de bu konuda eğitim ve bilgilenme sürecinin başlaması açısından son derece değerli. Hem spor endüstrisine hem de kulüplerimize ışık tutacak bir zirve olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Zirve, 18 Nisan Cuma günü üniversitenin Sütlüce yerleşkesinde gerçekleştirilecek.
(İHA)