BIST 9.976
DOLAR 33,99
EURO 38,00
ALTIN 2.832,11
HABER /  GÜNCEL

Türkiye nükleerde ilk adımı atıyor

Erdoğan'ın Rusya ziyaretinde imzalanan nükleer anlaşmaları hayata geçiriliyor. İlk adımları Enerji Bakanı Yıldız açıkladı.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında, "Türkiye'de Nükleer Santral Tesisi Konusunda İşbirliği Ortak Beyannamesi" ile ilgili altyapı çalışmalarının derhal başlatılması için talimat verdiğini söyledi.

Yıldız, Meclis kulisinde gazetecilerle sohbet ederken, "Konuyla ilgili altyapı çalışmasının derhal başlatılması için talimat verdim. Heyetler arası görüşmeler de başlayacak. Teknik personelden diğer ayrıntılara kadar tüm konular, hazırlanacak tasarıda yer alacak ve tasarı Meclis'e sunulacak" diye konuştu.

Nükleer santral konusunda yeni bir ihalenin söz konusu olmadığını ifade eden Yıldız, 2023 yılına kadar nükleer santralın elektrikteki payını yüzde 5-10 düzeyine çıkarmayı hedeflediklerini anlattı.

Bunun da "iki santral" demek olduğu bilgisini veren Yıldız, "Yani Sinop ve Akkuyu demek... Bunların yeri değişmeyecek. Bunlarla ilgili çalışmalar sürüyor. Önümüzdeki birkaç ay çok hareketli geçecek" dedi.

Yıldız, bir gazetecinin sorusu üzerine, devletler arası anlaşmayla daha önce de proje ve yatırımlar yapıldığını hatırlatarak, Tunceli'de yapılan bir santralı da örnek olarak gösterdi.