BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,86
ALTIN 2.821,92
HABER /  GÜNCEL

Türkiye neden Malezya olmaz

Türkiye katiyen Malezya olmaz. Neden biliyor musunuz?

Abone ol

Akşam Gazetesi manşetinde "Türkiye Malezya Olmaz" diyor. Doğru demişler. Yaratılan, ya da yaratılmaya çalışılan korkuya karşı sakinliğe çağırıcı bir haber olmuş.

Ama gazetenin neden "Malezya olmayacağımızı" dayandırdığı nokta, bize "gülsek mi ağlasak mı" dedirten cinstendir. 

Efendim  malumunuz; 24 Ekim'de Beyonce namlı çikolata renkli şarkıcı Türkiye'ye İstanbul'a gelecek; Fenerbahçe'nin 100. yıl kutlamaları için bir stadyum konseri verecek.

Beyonce Türkiye'ye geldikten 1 hafta sonra, 1 Kasım'da da Malezya'ya gidecekmiş. İşte Türkiye'nin neden Malezya olamayacağını bu noktada öğreniyoruz. Radikallerin yoğun tepkisi nedeniyle bu konser iptal edilmiş. Çünkü Beyonce'un Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenleyeceği konser ülkenin giysi geleneklerine takılmış. Ülkedeki radikaller, gençliğin ahlakını bozacağını söyleyerek, güzel şarkıcının kapalı giysilerle sahneye çıkmasını istemiş. Ve Beyonce’un bağlı olduğu International Creative Management (ICM) isimli ajans da konserin programdan kaynaklanan bir aksaklıktan dolayı iptal edildiğini duyurmuş.

Akşam, yerel kaynaklardan öğrenmiş: Aslında asıl sebep bu değilmiş. Hanım kızımızı Müslüman öğrenci derneklerinin yaptıkları gösteriler rahatsız etmiş.

Malezya'ya giden diğer yabancı şarkıcılar bugüne kadar hep kapalı kıyafetler giyerlermiş.

İşte haber böyle... 

Tabii Türkiye'de böyle bir sorunu yok Beyonce'un. Ne giyerse giysin, kimse karışmaz. Fazla dekolte giyerse, ertesi gün "naptın be Beyonce" diye eleştiren gazete ve televizyonlar tekrar tekrar görüntüleri vererek reyting alırlar. En fazla bu kadar olay olur.

Yani bu haberden çıkaracağımız ana fikir, Akşam gazetesine göre Türkiye'nin Malezya olmayacağı...

Ama biz gerçeği biliyoruz. Gazetenin yayın yönetmeni Serdar Turgut uzunca bir süredir ironik espriler üzerine düşünmekte olduğunu yazıyor. Aslında burada Serdar Turgut bize bir espri yapıyor da esprinin ne olduğunu Monthy Python'a sormamız gerekecek.