Türkiye IŞİD'in Kilis'e attığı roket mermilerini engellemek için bir çözüm buldu. Kilis’te 17 kişinin ölümüne sebep olan mermiler için İHA'lar silahlandırılacak.
Abone olSavunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, IŞİD'in Kilis'e attığı roket mermilerini engellemek için çözümün silahlı İHA olacağını söyledi.
Türkiye terör örgütü PKK ile şehir merkezlerinde ve kırsalda mücadele ederken, Kilis’e düşen roket mermileri yeni bir tehdit oluşturuyor. IŞİD tarafından atılan mermiler bugüne kadar Kilis’te 17 kişinin ölümüne sebep oldu.
ÇÖZÜM SİLAHLANDIRILMIŞ İHA’LAR
Konuyla ilgili Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek’e konuşan Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, bu tür saldırılara önlem almanın zor olduğunu belirterek, şimdilik en kestirme yolun silahlandırılmış İHA’lar olduğunu söyledi.
TÜRKİYE İÇİN YENİ BİR TEHDİT
“IŞİD’ten gelen Katyuşalar Türkiye için yeni bir tehdit. Bunlar teknolojiyle önceden fark edilip müdahale edilmesi zor unsurlar. Bu tür ilkel sistemlerle aktif mücadele eden ülkeler var ancak belli oranda başarı sağlanıyor” diyen Demir, en doğru yöntemin bölgeyi ve hareketli tehditleri izleyip anında vuracak kabiliyete sahip silahlı İHA’lar gibi bir sistemin kullanılması olduğunu vurguladı.
OBÜSLERİN YANISIRA ROKET SİSTEMLERİYLE DE SINIRÖTESİNE MÜDAHALE EDİLEBİLİR
Müsteşar İsmail Demir, bir komuta kontrol, hedef belirleme ve hangi silahın hangi aşamada aktif olacağını bilen bir karar sisteminin olduğunu belirterek, “örneğin sınır ötesi hedefler Fırtına obüsleri kullanıldı. Bu komuta kararıdır” dedi. Demir, sınır ötesine müdahale edebilecek roket sistemlerinin olduğunu da ifade etti.
GEÇMİŞTE “NEREDEN ALIRIZ” DİYORDUK, ŞİMDİ “NEYİ NASIL GELİŞTİREBİLİRİZ” DİYORUZ
Savunma sanayisindeki yerli projelerle ilgili yerli atılıma dikkat çeken İsmail Demir, bakış açılarını “insan yapısıysa biz daha iyisini yapabiliriz” şeklinde özetledi.Yerli füzede menzilin artacağını, denizaltı çalışmalarının sürdüğünü, 2018’de HÜRKUŞ’un yuvasında olacağını müjdeleyen Demir, “geçmişte talep geldiğinde ‘nereden alırız’ diye bakardık. Artık ‘neyi nasıl geliştirebiliriz’ modundayız” ifadelerini kullandı.