BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  DÜNYA

Türkiye hakkında inanılmaz sözler

Türkiye gerçekten süper güç oldu mu? ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bryza'dan şok itiraflar..

Abone ol

Kıbrıs’ta temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mathiew Bryza, ABD’nin Türkiye'ye baskı yapmasını isteyen Rumlar’a bu karşılığı verdi: Türkiye süper güç oldu, ABD baskı yapamaz

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mathiew Bryza, Kıbrıs’ta her iki kesimle de görüşmelerde bulunuyor.

Kıbrıs Rum Kesimi basınına göre, Rum Meclisi ve Demokratik Parti (DİKO) Başkanı Marios Karoyan, ABD'nin Türkiye'nin Kıbrıs sorununa ilişkin tutumundan vazgeçmesi yönünde baskı uygulaması gerektiğini savundu.

Bryza ise Türkiye'nin bölgede süper güç olduğunu ve ABD'nin bu ülkeye artık baskı yapamayacağını cevabını verdi. Bryza, Karoyan'la görüşmesinde, ''ABD'nin Türkiye'ye baskı yapmasının mümkün olmadığını'' ifade ederek, şunları söyledi:

"ESKİDEN OLSAYDI TAMAM"

''ABD Türkiye'ye baskı yapamaz. Eğer 70'ler, 80'ler ya da 90'larda olsaydık olabilirdi, ancak şu anda kendi bölgesinde süper güç haline gelen Türkiye tamamen kendi gücüyle bağlıdır ve baskı yapmamız söz konusu değildir.''

Bryza'nın bu sözleri üzerine Karoyan, ''Türkiye'ye ABD tarafından baskı yapılamayacaksa kimse tarafından yapılamaz. Bu koşullar altında ne Kıbrıs sorununun çözümü ne de Türkiye'nin AB üyeliği mümkün olur'' ifadesini kullandı.