BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Türkiye demokrasinin yıldızı olacak

Referandum çalışmalarını yoğunlaştıran AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, "Türkiye demokrasinin yıldızı olacak" dedi.

Abone ol

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, yeni anayasa ile artık vatandaşların fişlenemeyeceğini belirterek, "Türkiye bundan sonra demokraside bir yıldız olacaktır. Aksi halde Türkiye'nin içine kapanık, gelişmeyen, verimsiz ve hesap vermeyen bir devlet anlayışı ile yönetilmesi kaçınılmaz olacaktır" dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, referanduma sayılı günler kala 'evet' turlarına hız verdi.

Mudanya Trilye'de Mudanya İlçe Teşkilatı'nın verdiği iftar yemeğine katılan AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, tek tip insanların bulunduğu ortamda yeni fikirlerin ortaya çıkmayacağını ifade ederek, "Tek tip olan yerde gelişme, büyüme olmaz. Yaşam standartları hep aynı seviyede devam edip gider. Ancak günümüzde teknoloji, ekonomi, siyaset hızla gelişim göstermekte. Bizim mevcut anayasamız, insanları durağanlaştıran, gelişmeye kapatan bir yasa özelliği taşıyor" dedi.

MİLLETE FAYDALI OLACAK

"Türkiye bu süreci aşmak için bazı zamanlarda anayasa değişikliğine gitmek istedi. Ancak bu konuda herhangi bir uzlaşı sağlanamadı" diyen Sedat Yalçın, "Bu konuda bir gelişme olsun diye biz de hareket ettik ama zaman zaman engellerle karşılaştık. Ama ben bu anayasa değişikliğinin milletimize faydasının olacağını ve bu sebeple milletimizin referandumda 'evet' oyu kullanmasını istiyorum. Ben, Mudanyalı, Zeytinbağlı vatandaşlarımızın fişlenmesine razı olacaklarına inanmıyorum. Hiç kimsenin ötekileştirilmesine vatandaşlarımızın razı olacağına inanmıyorum" diye konuştu.

Yalçın, "Sivillerin askeri yargıda yargılanmalarına milletimizin razı olacağına inanmıyorum. İster sağ, ister sol görüşlü iktidar olsun, Türkiye bundan sonra demokraside bir yıldız olacaktır. Aksi takdirde Türkiye'nin kendi içine kapanık, gelişmeyen, verimsiz ve hesap vermeyen bir devlet anlayışı ile yönetilmesi kaçınılmaz olacaktır" dedi.

MUDANYA İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Programa katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, Mudanya'ya yaptıkları yatırımları anlatarak, "Bursa'nın tarih, turizm başkenti olması için çalışmalarımız devam ediyor. Mudanya'ya 5 yıldır Büyükşehir'in eli değiyor. Bu bölgelerdeki faaliyetleri hızlandırdık.

Mudanya'nın kalkınması için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. Yalçın ve beraberindeki heyet, iftara katılan vatandaşlarla bir süre sohbet etti.