BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  POLİTİKA

Türkiye ABye hayır demeli

Yazıcıoğlu, ''Türkiye'nin öncelikle ve derhal AB sürecini durdurması ve 'AB'ye hayır' demesi gerekir'' dedi ve ekledi;

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Türkiye'nin öncelikle ve derhal AB sürecini durdurması ve 'AB'ye hayır' demesi gerekir'' dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu, partisine katılımlar dolayısıyla İstanbul Topkapı Eresin Otel'de düzenlenen törene katıldı.

Törende konuşan Yazıcıoğlu, ulusal varlıkların yabancılara devredildiğini savunarak, ''Dış kuşatmanın artık içeride ülkeyi parçalama noktasına geldiği bir dönemi yaşıyoruz. Ekonomik bağımsızlığın kaybedildiği bu ortamda, giderek milli istiklalin tehlike altına girdiğini görüyoruz. Artık bu sürece 'dur' demek mecburiyetindeyiz'' diye konuştu.

Türk ulusunun yanlarında olduğunu belirten Yazıcıoğlu, şunları söyledi:

''Büyük milletimizin gücünü yanımıza alırsak, ayağımıza takılanlar ve önümüzü kesenler ezilerek ayaklar altında kalacak. Millet iradesinden daha güçlüsü yoktur. Tabii ki buna inanmak, sonra da inandığımız istikamette çalışmak
zorundayız. Siyasi partileri aşarak birarada olma yolları arayacağız. Alevimizle, Sünnimizle, doğulu, batılı, güneyli ve kuzeylimizle biz bir büyük birlik gerçekleştireceğiz.''

Türkiye'nin birikmiş pek çok sorunu bulunduğunu, ancak bu sorunların çözümsüz olmadığını ifade eden Yazıcıoğlu, ''Türkiye'nin öncelikle ve derhal AB sürecini durdurması ve AB'ye 'hayır' demesi gerekir. Çünkü AB artık Türkiye için bir tehdit haline gelmiştir. Bizim AB'ye ihtiyacımız yok. AB'nin bize ihtiyacı var. Asya'daki doğalgaz ve enerji kaynaklarını Avrupa'ya taşıyabilmek için Türkiye'ye mecbur ve mahkumlar'' diye konuştu.

Yazıcıoğlu, konuşmasının ardından, aralarında eski MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Erdinç'in de bulunduğu partiye yeni katılan 600 kişiyi temsilen yaklaşık 100 kişiye parti rozeti taktı.