BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.820,96
HABER /  GÜNCEL

Türke çuval neden geçirildi?

Kerkük karışacaktı... Çünkü Türk özel kuvvetleri önemli bir hazırlık içindeydi. Çuvalın şifresi neydi...

Abone ol

Eski ABD Dışişleri Bakanlığı görevlisi Henri Barkey, Türk askerinin başına neden çuval geçirildiğine ilişkin yeni bir iddia ortaya attı... Barkey'e göre, "Türk Özel Kuvvetleri'nin yapacağı bir suikasti haber alan ABD güçleri çuvalı bu yüzden geçirdi."

Barkey, bu durumu şöyle anlatıyor: "Amerikan askerleri Türk Özel Kuvvetler Komutanlığı mensuplarının Kerkük valisine suikast düzenleyeceği istihbaratını aldılar ve onları tutukladılar. Çünkü valinin öldürülmesi Kerkük'te karışıklık yaratacaktı. Bence bu plan Irak'taki Türk Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın planıydı."

Genelkurmay bilmiyordu!

Barkey'e göre, bu plandan Ankara'daki Genelkurmay'ın dahi haberi yoktu. İddiası şu; "Genelkurmay ciddi bir kurumdur, böyle bir riski hayatta almaz. Çünkü bu bir nevi Donkişotluktur, Amerika ile ilişkileri büyük bir riske atmaktır bu. Genelkurmay'ın Amerika'yla ilişkileri ise genellikle düzenlidir. 1 Mart tezkeresi reddedildikten sonra bile ilişkiler yine de düzenlidir. Nitekim Özel Kuvvetler'deki iki generalin emekliye sevk edilmesi, Genelkurmay'ın 'bakın tasfiye ettik bunları' diye Amerika'ya yolladığı bir mesajdı ve Amerika gördü bunu. Ama Amerikalıların taşkınlık göstermesinin, Türk subaylarına El Kaide muamelesi yapmasının da hiç manası yoktu. Tamam tevkif ediyorsun koy kamyona yolla. Çuval falan olmaz. "


(Haber: Neşe Düzel/Radikal)