BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Türkçe şarkı eski kafaların işi mi?

Türk Dil Kurumu Kenan Doğulu'nun Türkçe şarkı eski kafaların işi sözlerine tepki gösterdi.

Abone ol

TDK Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Keramet, İngilizce’de olsaydı Sertab Erener’in İngilizce şarkıyla birinci olduğu yıl İngiltere, İngilizce şarkıyla katıldığı yarışmada sonuncu olmazdı. Yapılması gereken, Türkiye’nin yarışmaya Türkçe sözlü şarkıyla katılmasıdır” denildi.

Açıklamada, Eurovision Şarkı Yarışması’nda değerlendirmenin beste açısından yapıldığı anımsatıldı.

“Doğulu’nun sözlerinin, Türkçe’ye hakaret olduğu” ifade edilen açıklamada, “Öte yandan, İngilizce’den medet umması sanatçının kendisine olan güvensizliğini göstermektedir. Önemli olan Türkçe sözlü bir parçayla ve bu sözlere uygun güzel bir besteyle yarışmaya katılmaktır” denildi.

İNGİLİZCE’YLE GELEN BİRİNCİLİK
2003 yılında Letonya’nın başkenti Riga’da yapılan ve 26 ülkenin katıldığı yarışmada “Every Way That I Can” adlı İngilizce parça ile yarışan Sertab Erener, Türkiye’nin 28 yıllık özlemine son vererek birinciliğe ulaşmıştı.

Erener, yarışmanın ardından bundan sonra Eurovision şarkı yarışmasına katılacak sanatçıların İngilizce parçalar seslendirmesi gerektiğini söylemişti.

GEÇEN SENE TÜRKÇE ‘SÜPER STAR’ İLE 11. OLDUK
Yunanistan’ın başkenti Atina’da geçtiğimiz sene düzenlenen 51.Eurovision Şarkı Yarışması’nı, kıyafet ve müziğinin farklılığıyla dikkat çeken Finlandiyalı grup Lordi ‘Hard Rock Hallelujah’ adlı şarkısıyla kazandı.

Türkiye’yi temsil eden Sibel Tüzün ise, ‘Süper Star’ adlı Türkçe parçasıyla 11’inci oldu.