BIST 9.577
DOLAR 34,02
EURO 37,86
ALTIN 2.821,46
HABER /  GÜNCEL

Türkan Saylansız 1 yıl geçti

ÇYDD Başkanı Prof. Türkan Saylan, ölümünün birinci yılında Lütfü Kırdar’da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Abone ol

Geçen yıl hayatını kaybeden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, ölümünün 1’inci yılında düzenlenen etkinlikle anıldı. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki etkinlik saygı duruşu ve “Türkan Saylan Belgeseli”nin gösterimiyle başladı.

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, konuşmasında Saylan’ın Atatürk devrimlerine olan sarsılmaz inancı ve laikliği yaşam biçimi olarak görmesinin, “Ergenekoncu” olarak suçlanmasına, acılar çekmesine neden olacak kadar güçlü olduğunu vurguladı.

Saylan’ın yaptıklarıyla bir toplum önderi olduğunu vurgulayan Çelikel, “O, kız çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, hastalarımızın ve toplumun umudu oldu. Şefkat ve sevgiyle elinden tuttuğu insanlar onu asla unutmadı, unutmayacaklar” dedi.

Etkinliği sunan Rana Erkan Tabanca da, 2011’den itibaren, “Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri’nin dağıtılacağını duyurdu. Etkinlikte ayrıca aralarında yazar Ayşe Kulin, tiyatro sanatçıları Genco Erkal, Ayten Gökçer, Gülriz Sururi ile Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Prof. Dr. Süheyl Batum, Erdal Atabek, ÇYDD Başkan Yardımcısı Prof. Ayşe Yüksel, Prof. Filiz Meriçli, Saylan’ın hastalarından Halil Taşdemir, komşusu Özden Danışman, ÇYDD’nin açtığı kursta okuma yazma öğrenen Serin Sarışahin ve burslu öğrencilerin bulunduğu 20 kişi, üzerinde çiçek bulunan sandalyelerin başında durarak duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Saylan, “Türkan Saylan Olmak” adlı sunumdan sonra selamlanırken, salonu dolduranlar da alkış tuttu.
Katılımcılara Türkan Saylan’ın “Toplum Mektupları” adlı kitabının hediye edildiği etkinliğin sonunda piyanist İdil Biret resital verdi. Bugün saat 11.00’de Saylan’ın Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlenecek.