BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  EKONOMİ

Türk Telekom 1000 kişiye istihdam sağlayacak

Telekom Genel Müdürü Bozkurt,2011 yılı içerisinde binden fazla personel alacaklarını söyledi

Abone ol

Türk Telekom, geçen yıl işe aldığı 3 bin 357 yeni çalışanını, CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenen “Aramıza Hoş Geldiniz 2011’’ tanıtım programında bir araya getirdi. 2 gün sürecek etkinlik kapsamında açıklamalar yapan Türk Telekom Genel Müdürü Gökhan Bozkurt, aralarına kattıkları çalışanların yüzde 58’inin mühendis ve tekniker, yüzde 42’sinin de idari bölüm mezunlarından oluştuğunu söyledi.

Tersine beyin göçü

Bozkurt, istihdamda yerelliğe önem verdiklerini, 81 ilde de eleman istihdam etmeye çalıştıklarını anlattı. Son 4 yılda 9 bin kişiye istihdam sağladıklarını ifade eden Bozkurt, genel müdürlükte ve bölgelerde, üst yönetici, uzman ve müdür olarak yurtdışında okuyanları ve çalışanları da işe aldıklarını ve tersine beyin göçü sağladıklarını kaydetti.

Bu yıl gerçekleştirecekleri istihdam hakkında da bilgi veren Bozkurt, ‘’Biz de heyecanla ne kadar kişi alacağız diye bekliyoruz. İstihdam işin genişlemesine bağlı. Bu yıl geçen yıl kadar eleman almayacağız ama yine binli sayıların üzerinde istihdam sağlayacağımızı düşünüyorum’’ diye konuştu.

İsmimiz yetiyor

Beyaz yakalı çalışanlar konusunda iddialı olduklarını ifade eden Bozkurt, artık Türk Telekom’un isminin yettiğini, şirketin çalışan profilini görenlerin hiç tereddüt etmeden Türk Telekom çatısı altında çalışmaya hazır olduklarını ifade ettiklerini anlattı. Bozkurt, ‘’Bunun yanında bazı duygusal nedenlere, paketlere bakıyorlar. O paketleri de sektördeki diğer şirketlere yakın ücretler belirlemeye gayret ediyoruz’’ dedi.

250 kişi doğduğu yer de çalışacak

Türk Telekom İnsan Kaynakları Destek ve Regülasyon Başkanı Şükrü Kutlu, Türk Telekom’un insan kaynakları açısından çekim merkezi olmaya devam ettiğini söyledi. Kutlu, “2010 yılında 81 bin 432 kişi çalışmak için baş vurdu. Bunlardan 11 bini ile yakın mülakat yapıldı ve aralarından 3 bin 357 kişi çalışmaya başladı. Son yıllarda 81 il de alım yapmaya çalışıyor. Geçen yıl aramıza katılan 250 kişi doğdukları yerde çalışmaya devam ediyor’ ’ dedi.