BIST 10.065
DOLAR 34,13
EURO 38,05
ALTIN 2.888,25
HABER /  GÜNCEL

Türk Solunun iddiası

Türk Solu dergisi, hükümete karşı girişilen programın Çankaya-Genelkurmay yapımı olduğunu savundu.

Abone ol

Türk Solu dergisi, "Son dönem uygulamaya girişilen program Çankaya-Genelkurmay ortak programıdır" iddiasında bulundu.

Provokatif eylemlerde açtığı "Ordu göreve" pankartıyla gündeme gelen Türk Solu dergisi, son dönem uygulamaya girişilen programın Çankaya-Genelkurmay ortak programı olduğunu öne sürdü. Türk Solu dergisinin son sayısında Atatürkçü Düşünce Kulüpleri Federasyonu Başkanı Gökçe Fırat Çulhaoğlu tarafından kaleme alınan "27 Mayıs öncesi gibi" başlıklı başyazıda, Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un görevden alınması, Savcı Ferhat Sarıkaya'nın meslek hayatının sona erdirilmesi, Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanı'nın Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a sahip çıkan açıklamaları ve yüksek yargı mensuplarının hükümet karşıtı tavır ve açıklamalarının belirli bir program dahilinde yürüdüğü iddia edildi.

İşte Türk Solu dergisinin son sayısında yer alan yazıdan ilginç ifadeler: "Son dönem AKP'ye karşı yükselen sesler Ankara merkezlidir. Yargının olaya müdahil olması, CHP'nin yükselen çıkışları da bu eksen üzerinde değerlendirilmelidir. Yine bundan bir ay önce bu sayfalarda Cumhurbaşkanı'nın başlatacağı bir programdan bahsetmiştik. Görülmektedir ki yazdığımız maddeler birer birer uygulanmaya başlanmıştır."

BAYKAL YÜRÜTECEK

Yazıda, programın bundan sonrasını Baykal'ın yürüteceği de belirtilerek "Ulusal Solcu güçlerin" CHP'yi ve Baykal'ı desteklemesi çağrısında bulunuldu.

Haber: Ali Eyvaz
Kaynak: www.yenisafak.com.tr