BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  EKONOMİ

Türk şirketleri için yeni fırsat

Türk şirketlerinin ayağına gelen bu fırsat sayesinde Londra Borsası'na girme yolu açıldı. İşte ayrıntılar...

Abone ol

Büyük ölçekli Türk şirketlerinin yanı sıra orta ve küçük ölçekli şirketler için İngiltere Borsası’nda halka açılıp işlem görme fırsatı doğdu.

Türk şirketlerinin ayağına gelen fırsat sayesinde Londra Borsası’na girmenin yolu açılıyor.Türk kobileri bu sayede finans sıkıntılarını Londra Borsası Alternatif yatırım piyasasına (AIM)kote olarak giderebilecek.Türk şirketlerinin Londra gibi dünyanın en önemli finans merkezlerinden birine kote olması,şirketin prestijini ve güvenirlik seviyesini yükselterek Londra Borsası’nın kapılarının açılmasını sağlayacak.

Istanbul’da Türk firmalarının kote olabileceği Londra Borsası Alternatif Yatırım Piyasası (AIM)Semineri düzenleniyor..

Bunun yanı sıra Türk Kobilerinin hisseleri için uluslar arası bir piyasa yaratılmış olacak. Düzenlenen seminerde Türk Şirketlerinin uluslar arası bir markette orta ölçekte bir şirket olmasına bakılmaksızın halka açılması konusunda önemli bir destek sağlayacak…

AIM Nedir?

1995 yılında İngiltere’de, Londra Borsası’na (London Stock Exchange) bağlı olarak kurulan AIM (ALTERNATİF YATIRIM PİYASASI);

* Halka arz sırasında zorunlu minimum hisse oranı aramayan,

* Nasdaq, London Stock Exchange gibi borsalara nazaran esnek yönetmelik avantajları sunan,

* Dünyanın dört bir yanından küçük, büyümekte olan, İMKB gibi borsalara

kote olmuş, ancak kote olabileceği İKİNCİL piyasa arayışında olan ya da ilk defa bir piyasaya açılmayı düşünen şirketlerin işlem gördüğü bir piyasadır.

AIM’de sadece geçen 11 yıl süre zarfında 2000’den fazla şirket işlem görmeye başlamış ve bu şirketlere 20 Milyar İngiliz Sterlini’nden fazla kaynak sağlanmıştır.

AIM Türk Şirketleri için neden önemli ?

Türk şirketlerinin, AB’ye katılım sürecinde dış dünyaya açılım ihtiyaçları artmaya başlamıştır. Bununla beraber, rekabet şanslarını artırmak için büyüme ve ek finans ihtiyaçları da artmaya başlamıştır. Özellikle küçük ve orta ölçekli şirketler, finansman ihtiyaçlarını borç finansmanı (kredi alarak) ile çözme tercihleri vardır. Bu da şirketleri bankalara yönlendirmekte, borç veren bankalar ve finans kuruluşları da temerrüt riskini azaltmak için katı yükümlülükler getirmektedir. Oysa Türk şirketleri hisse senedi finansmanı yoluyla borsada hisselerini kote edebilirler. İşte AIM, Türk şirketlerine bu fırsatı yaratmaktadır.

Londra’da AIM kanalıyla halka açılmak bir Türk şirketine ne kazandırır ?

* Ek işletme sermayesi elde edebilirler,

* Banka borçlarını azaltarak daha rahat büyüme trendi yakalayabilirler,

* Şirket hisseleri için bir piyasanın olması ve bu hisselerin piyasada satılabilir

olması, hisselerin karşılıklı olarak kabul edilebilirliğini sağlar,

* Hisselerinin bir bölümünü satan hissedarlar şirketin kontrolünü ellerinde tutmaya devam ederler,

* Hisseleri kote edilen bir şirket, onunla eşdeğer bir özel şirkete göre daha

yüksek bir profile sahip olur,

* Londra gibi dünyanın en önemli finans merkezlerinden birisinde kote edilmiş olmak, şirketin prestijini ve güvenilirliğini artırır.

*Londra borsasına açılmanın ilk basamağı olabilir.

AIM’e nasıl kote olunacağı seminerde anlatılacak…

İstanbul’da kurulu Gür Avukatlık ofisi, Türk şirketlerine AIM’i ve nasıl kote olabileceklerini anlatmak üzere bir seminer düzenliyor.

Dünyanın önemli finans merkezlerinde ofisleri bulunan İngiliz Ince&Co uluslar arası Avukatlık ofisiyle işbirliği içinde bulunan Gür Avukatlık ofisinin düzenlediği seminerde, küçük veya büyük olmasına bakılmaksızın Türk şirketlerinin uluslar arası piyasada halka açılması ile ilgili geniş bilgiler sunulacak.

Istanbul’da kurulu Gür Avukatlık Ofisi Türkiye’deki şirketlere AIM ‘e nasıl kote olabileceklerine ilişkin bir seminer vermek üzere Londra merkezli ve Dünyanın önemli finans merkezlerinde ofisleri bulunan INCE&Co uluslar arası Avukatlık ofisiyle işbirliğine girmiş bulunmaktadır.Istanbul Conrad’da gerçekleşecek olan seminere ,Türk şirketlerine bilgi vermek üzere GÜR Hukuk Bürosu kurucu ortağı Tevfik Gür’ün yanı sıra Avukat Hande Aykut, INCE&Co.Avukatlık Ofisi Ortağı Nick Gould,AIM tarafından atanmış danışman şirketlerden Dawn Day şirketinin Yatırım Bankacılığı Bölümü İdari Başkanı GERALD RAINGOLD,Avrupanın en büyük muhasebe ve danışmanlık şirketlerinden MAZARS’ın ortaklarından RİCHARD METCALFE konuşmacı olarak katılacaklardır.

SEMİNER PROGRAMI

SEMİNER ORGANİZASYONU VE EVSAHİBİ :GÜR LAW FIRM

TARİH : 01 Mart 2006

YER :İstanbul Conrad Otel

SAAT : 09:30……..

Açış konuşması :

BARBARA HAY ……….: İNGİLİZ BAŞKONSOLOSU

Konuşmacılar :

TEVFİK GÜR ………… : Gür Avukatlık Ofisi kurucu ortağı

NICK GOULD ………… : Ince&Co Uluslar arası Avukatlık Ofisi ortağı

HANDE AYKUT : Gür Avukatlık Ofisi _ Avukat

GERALD DAINGOLD….: AIM tarafından atanmış danışman şirketlerden

Dawnay Day Yatırım Bankacılığı bölümü İdari Başkanı

RICHARD METCALFE ..: Mazars ( Avrupa’nın en büyük muhasebe ve danışmanlık şirketlerinden) Şirket Ortağı

Ayrıntılı bilgi için :ADV İLETİSİM

tel: 02123273277

fax:02123273167

cep :Olay Tan (05322116323)

mail:olaytan@adviletisim.net