BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Türk pilotlardan UFO ihbarı

Türk hava sahasındaki son UFO olayı yaklaşık iki ay önce yaşandı. olaya 4 pilot şahitlik etti.

Abone ol

1 Ekim tarihinde yaşanan olaya ilişkin tutulan rapora göre Eskişehir 1'inci Ana Jet Hava Üssüne bağlı 4 adet Fantom savaş uçağı Diyarbakır dönüşü havada bir UFO ile karşı karşıya geldi.

Gece yarısı meydana gelen olayda pilotlar, tanımlanamayan bir cisim tespit ettiklerini bağlı bulundukları üs komutanlığına bildirdiler. Yaklaşık 3 metre çapındaki UFO, bir süre radarlarda da izlendi. Meçhul cisim daha sonra, süraatle gözden kayboldu. Filo komutanı olayı bir rapor halinde üstlerine bildirdi. Hava Kuvvetleri pilotlarının yaşadığı bu olay, kayıtlara tanımlanamayan gök cismi UFO olarak girdi.

Son aylarda arka arkaya UFO'ların görülmesi devleti harekete geçirdi. UFO gördüklerini ileri süren pilotların ifadeleri doğrultusunda Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde 'UFO Dosyaları' oluşturuldu. 'UFO gördük' iddiasında bulunan her kurum bunu bir rapor haline getirdi. Raporlar paylaşım ve yardım talebiyle CIA'ye gönderildi.

Daha önce üç olay kayıtlara girdi

1985 İzmir :
Çiğli Hava Üssü'nden kalkan 122. Filo'ya bağlı T-37 tipi eğitim uçağının pilotu kalkıştan sonra bir UFO gördü. Disk şeklindeki parlak bir hava cismine ilişkin bilgi Bölge Savaş Harekat Merkezi'ne aktarıldı.

1998 Balıkesir: Türk Hava Kuvvetleri F16 pilotu bir yüzbaşı: 'Eğitim uçuşundaydım. Son sürat giderken önüme çapraz geçiş yaptılar. Benden 7 - 8 kat daha hızlıydı. Metalik disk şeklindeydi. Bir süre önümde gitti, sonra aniden gözden kayboldu'

1999 Kütahya: 'UFO'yu gören Türk Hava Kuvvetleri F14 pilotu Binbaşı: 'Birdenbire yanımda yan yana uçan cisimler fark ettim. Yaklaşık 3-4 dakika benim hızımla uçtular. Sonra ileri gittiler. Daha sonra aynı hızla geri geldiler. Bir anda aşağıya doğru alçaldılar, sonra tekrar benim birkaç feet üstüme çıkıp kayboldular'

Kaynak:www.aksam.com