BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,08
ALTIN 2.446,62
HABER /  SPOR

Türk olmaktan gurur duyuyorum

Milli takımın Brezilya kökenli oyuncusu Kazım Kazım'dan müthiş açıklamalar geldi. UEFA ise Türkiye maçı nasıl kazanır diye sorguladı.

Abone ol Milli Takım kadrosunda bulunan Fenerbahçeli futbolcu Kazım Kazım, Türk olmaktan gurur duyduğunu söyledi. UEFA ise sitesinde "Türkiye nasıl kazanır" diye sorguladı.

Kazım'ın, İngiltere'nin Telegraph gazetesine yaptığı açıklamalar, Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde de yayınlandı.

İngiltere'de başlayan ve Türkiye'de devam eden futbolculuk kariyerinin konu edildiği haberde Kazım, ''Burada kendimi kesinlikle bir Türk olarak hissediyorum ve bundan gurur duyuyorum'' dedi.

Türkiye'nin Brezilya ile 5 Haziran 2007'de yaptığı hazırlık maçında ilk kez milli olduğunu hatırlatan Kazım, ''Türkiye Futbol Federasyonu benim geçmişimi biliyordu ve bana kendimi iyi hissettirecek bir teklifle geldi. Premier League'de düzenli olarak oynadığım dönemde bile İngiltere'den davet almamıştım'' diye konuştu.

''TERİM, BAŞINIZI ÖNE EĞDİRMİYOR"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'i de değerlendiren Kazım, ''Fatih Terim inanılmaz bir teknik direktör, bize sonsuz güven aşıladı. Başınızı öne eğmenize asla izin vermiyor, bunu yapacak olursanız size öyle bir bağırıyor ki, bana inanın, bir daha başınızı öne eğmezsiniz'' diye konuştu.

TÜRKİYE NASIL KAZANIR?

UEFA internet sitesinde, Türkiye'nin Almanya ile yapacağı yarı final maçıyla ilgili, ''Türkiye Almanya'yı nasıl yener?'' sorusuna yanıt arandı.

Değerlendirme haberinde, (A) Milliler'in yarı final yolculuğu anlatılırken, ''23 kişilik ekibinizde 4 cezalı, bir o kadar da sakat oyuncu varsa, durumun ciddiyeti açıktır'' ifadelerine yer verildi.

Bu durumda, ay-yıldızlıların ne yapacağı sorulan haberde, ''Öncelikle ve elbette, son 15 gündeki tutumlarına devam edecekler. İsviçre'ye karşı oynanan maçta ilk yarıyı 1-0 geride bitiren Türkiye'yi şiddetli yağmur alıp götürecek gibi görünse de Semih ve Arda durumu kurtarmıştı. Çek Cumhuriyeti ile oynanan maç da sansasyonel bitmişti'' denildi.

Türk Milli Takımı'nda hala yetenekli oyuncularının bulunduğu belirtilen haberde, şunlar kaydedildi:

"Yedekten oyuncu çağırma seçeneği fazla olmasa da Fatih Terim, usta taktikçi olduğunu kanıtladı. Almanya da son birkaç yıldır iyi maçlar çıkarıyor. Sizce Türkiye, bu gece bir başka mükemmel sonuca nasıl ulaşır?''