BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,12
ALTIN 2.845,81
HABER /  GÜNCEL

Türk milletvekillerini sapık ilan etti!

Almanya gazetelerinden Die Welt, Meclis'teki kadın milletvekillerinin durumuna ilişkin yayınladığı haberde bir dizi skandala imza attı.

Abone ol

TBMM'de son çıkan kılık-kıyafet yönetmeliğini değerlendiren gazete, TBMM salonunda etek giyme zorunluluğunun kaldırılarak pantolon giyme özgürlüğünün getirilmesini dikkat çeken haberinde, AK Parti'nin 'dinci' bir parti olduğunu ve bu nedenle yandaşlarının örtünmeyen kadın bacaklarından rahatsız olduğunu iddia etti. Yazının son bölümünde ise gazetenin iddiaları daha da ileri giderek bazı kadın milletvekillerinin, TBMM'de bazı erkek vekillerin merdiven altlarında etek altlarına bakmasından şikayet ettiklerini öne sürdü.

KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARDI

Habertürk'ün haberine göre CHP'nin bedensel engelli milletvekili Şafak Pavey örneği üzerinden kadın milletvekillerinin çektiği sıkıntıları ve TBMM'deki sayılarının azlığı üzerine bir analiz yazan Die Welt gazetesinde Boris Kalnoky imzası ile yer alan haberde, AK Parti döneminde yapılan düzenlemeyle özellikle kılık kıyafet sorununun çözüldüğü anlatıldı. Fakat gazete, tabir yerindeyse kaş yapayım derken göz çıkardı.

Geçmiş dönemde TBMM'deki kadın milletvekili sayısını anlatmak için bir kıyaslama yapmaya çalışan gazete, Türkiye'de kadınlar Meclis ve Parlamento dışında bir iş yapmıyormuş gibi bir benzetmeye imza attı. Gazetenin haberinin bir bölümünde, "Türkiye'de kadınları Parlamento'da olduğundan daha çok devletin genelevlerinde bulabilirsiniz. Bugünkü yüzde 14'lük kadın milletvekili oranı her ne kadar utanç verici olsa da en azından geçmiş iki yasama döneminin iki katı seviyesinde" ifadeleri yer aldı.