BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Türk kızı ABDde zirveye koşuyor!

Türk sanatçı Sinem Saniye başarıya doymuyor.

Abone ol

Can Kamiloğlu bildiriyor- Geçtiğimiz yıl, John Lennon beste yarışmasını tam 20 bin kişi arasından kazanan ve daha sonra ABD'de yıldızı parlayan Türk sanatçı Sinem Saniye başarıya doymuyor.

Genç Türk kızının "Boom Sheke Nana" isimli şarkısı, şimdi de Billboard Dünya Beste yarışmasında binlerce rakibini geride bırakarak ikinci oldu. Geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan ve dünyanın her tarafından, her yıl binlerce kişinin katıldığı ünlü Billboard Dünya Beste yarışmasında başarısını perçinleyen, Türk sanatçı Sinem, Amerikalı müzik otoriteleri tarafından gelecek vaat eden genç yıldızların başında gösteriliyor. Billboard'un ABD'deki plak şirketlerine ve en büyük radyo ve TV kuruluşlarına gönderilecek olan yeni starlar CD'sinde, Sinem, "Boom Sheke Nana" isimli şarkısı ile yer alacak. ABD'de yıldızı bir anda parlayan Sinem'e teklif üstüne teklif yağıyor. Sanatçı 'Neredeyse her gün bir konser teklifi alıyorum" diyor.

ÖDÜLLERE DOYMUYOR-

Sinem, "John Lennon Beste yarışmasını 2006 ve 2007 senesinde 20 bin kişi arasından kazandıktan sonra, çok büyük bir şok geçirdim. Benim yazdığım şarkı, 'Boom Sheke Nana' Dünya bölümünde birinci oldu. Ve nasıl oldu, inanamadım. Kesinlikle şanstır bu diye düşünmüştüm. Tabi ki 2007'de kazandığım ikinci ödülü oylar ile kazandım, oy ve destek verenlere tekrar sonsuz'a kadar teşekkür ediyorum. Şanslı olduğumu düşündüm ve merakımdan, kazanan şarkıyla başka yarışmalara da katılmaya karar verdim. Düşünebiliyor musunuz, iki ayrı yarışmada yeniden kazandım. John Lennon beste yarışmasının ardından katıldığım, 'İnternational Songwriting Competition'da Honorable Mention ödülünü aldım. Son olarak da 'Boom Sheke Nana' isimli parçam, Billboard Dünya Beste yarışmasında ikincilik ödülünü aldı" diye konuştu.

-İLK ALBÜMÜ ' WHEN I DON'T SLEEP ' ABD'DE PİYASAYA ÇIKTI…ALBÜME BÜYÜK İLGİ VAR-

Geçtiğimiz ay ilk CD'sini ABD'de piyasaya çıkaran Sinem, yeni albümü için oldukça iddialı. ABD'li müzik otoritelerinin büyük beğenisini kazanan sanatçı "ABD'deki bu aşırı ilgi tabi ki yeni albümüm için çok iyi. Piyasaya çıkan ilk albümümün adı 'When I Don't Sleep', Türkçesi 'Uyumadığım Zamanlarda..' ve albümde 11 tane şarkı var, hepsini de ben besteledim, şarkı söylüyorum ve gitar çalıyorum. Parçaları besteledikten sonra, çok yetenekli Fransız prodüktör Henri Scars Struck ile birlikte çalıştım. Kendisi Grammy'de ödül kazananlar ile çalıştı, Shakira ve Madonna için remixler yaptı. No Doubt grubunun şarkılarının remix'i için de Grammy kazandı. Mark Platı de albümün ses mühendisiydi. O da David Bowie, Louise Attaque ve Brazilian Girls gibi ünlü gruplar ile çok çalıştı. Albümüm şu an sadece internetten satılıyor ve satışlar iyi gidiyor. Almak isteyen iTunes, Amazon.com, CDBaby.com, veya www.sinem.net' den alabilirler, çok mutlu olurum" dedi. Sinem, "Aynı zamanda yeni parçalarımı www.myspace.com/sinem'deki sayfama koyuyorum. Benimle temas kurmak isteyen oradan ulaşabilir. Çoğu kişi beni orada buluyor" dedi.