BIST 9.963
DOLAR 34,11
EURO 38,12
ALTIN 2.862,81
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Türk-İşten belediyeye uyarı

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Isparta Belediye Başkanı'nı eleştirdi.

Abone ol

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, ''Türk-İş'in gücünü ve büyüklüğünü içine sindiremeyen Isparta Belediye Başkanı, işçilerimizi baskı ve tehditle sendika değiştirmeye zorlamaktadır'' dedi. Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, özgürce sendika seçme hakkının işçilerin en demokratik haklarından biri olduğunu vurguladı.

Isparta Belediyesinde çalışan yaklaşık 450 işçinin bu yasal hakkı Belediye-İş Sendikasından yana kullandığını belirten Kılıç, şunları kaydetti: ''Türk-İş'in gücünü ve büyüklüğünü içine sindiremeyen Isparta Belediye Başkanı, işçilerimizi baskı ve tehditle sendika değiştirmeye zorlamaktadır. Bu haksız ve hukuksuz uygulamaya direnen işçilerimizi işten atarak yıldırmaya çalışmakta, açıkça yasaları çiğnemektedir.

Bugüne kadar yaklaşık 150 işçimizin işine son vermiştir. Isparta Belediye Başkanı şunu çok iyi bilmelidir ki, Türk-İş'le uğraşan tüm siyasiler başlarını sert kayaya çarpmıştır. Siyasi tarihimiz bunun örnekleriyle doludur. Belediye Başkanı Balaman da yaptığı bu hukuksuzluğun bedelini çok ağır ödeyecektir. Türk-İş, her platformda, demokratik ve yasal yollardan bunun hesabını soracaktır. Konunun hükümet düzeyinde takipçisi olacaktır.''