BIST 10.001
DOLAR 35,38
EURO 36,46
ALTIN 3.040,71
HABER /  SAĞLIK

Türk erkeğinin cinsel gücü gitti!

Türk erkeğinin gen haritası çıktı, Türkiye'deher 3 erkekten 2'sinin sertleşme sorunu yaşadığı ortaya çıktı.

Abone ol

TÜRK Androloji Derneği ile Bayer'in erkeklerin cinsel sağlığı üzerine ortaklaşa düzenlediği ‘Erkek Erkeğe Sağlık Konuşuyoruz’ adlı tarama projesi sonuçları İstanbul'da açıklandı.

Özel olarak düzenlenen sağlık TIR'ı ile 25 il 13 ilçede 66 bin 700 erkek üzerinde yapılan tarama sonucunda sertleşme sorunu en az görülen kentler İzmir, Antalya ve Trabzon olarak sıralandı.

Ortaköy'de bulunan Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleşen basın toplantısında sonuçları açıklayan Türk Androloji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu, taramanın ortalama 48 yaş erkekler üzerinde yapıldığını söyledi. İstanbul Şişli'den Ocak ayında yola çıkan TIR'ın çalışmasını geçtiğimiz günlerde tamamladığını belirten Kadıoğlu, tüm erkekleri kilo, boy, bel çevresi kalınlığı, yüksek tansiyon, tokluk şekeri, vücut kitle endeksi ve ereksiyon sertlik derecesi testlerinden geçirdiklerini belirtti.

Kadıoğlu, “Erkeklere sertleşme sorununun diğer hastalıklarla ve sağlıklı beslenme ile ilgisini göstermek istedik. Sertleşme sorununun hipertansiyon, vücut kitle endeksi artışı ve kan şekeri yüksekliğiyle doğrudan ilişkisi vardır” diye konuştu. Prof.Dr. Kadıoğlu, yapılan taramalar neticesinde bel çevresi kalın erkeklerde sertleşme sorununun yüzde 12 oranında daha fazla görüldüğünü kaydetti. Tansiyon yüksekliği olan erkeklerde sertleşme sorununun sağlıklı erkeklere göre yüzde 20 oranında daha fazla görüldüğünü belirten Prof.Dr. Kadıoğlu, obez erkeklerde de bu oranın yüzde 15 daha fazla olduğunu ifade etti. Kadıoğlu tüm bu veriler neticesinde Türkiye'deki her 3 erkekten 2'sinde sertleşme sorunu bulunduğunu söyledi. Basın toplantısının sunumunu ünlü spor yorumcusu Ümit Aktan yaptı.

BU İLGİNÇ ARAŞTIRMANIN
SONUÇLARI HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

Toplantıya Türk Androloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Önder Yaman, Bayer Bölüm Direktörü Dr. Oğuz Mülazımoğlu, Bayer Türkiye Müdürü Dr. Sebastian Guth, ve Bayer Erkek Sağlığı Ürün Müdürü Sinan Aktan katıldı. Türk Andoroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Önder Yaman, “Çok önemli ve büyük bir projeyi Bayer firmasının desteğiyle gerçekleştirdik. Hayatı boyunca tansiyon ve şeker ölçüm aleti görmemiş erkeklerle karşılaştık. Erkek sağlığının ve cinsel hayatlarının çok basit kontrollerle daha verimli olacağı konusunda bilgiler aktardık.

Önümüzdeki yıllarda projeyi genişletmek istiyoruz” diye konuştu. Bayer Bölüm Direktörü Dr. Oğuz Mülazımoğlu ise, 50 bin erkeği ve 14 ili hedeflediklerini, ancak projenin 25 ile ve 66 bin 700 erkeğe ulaştığını ve çok mutlu olduklarını söyledi. Mülazımoğlu, “Türk erkeğinin sağlığına katkıda bulunabildiysek ne mutlu bize” diye konuştu. Bayer Türkiye Müdürü Sebastian Guth da, projeyi gerçekleştirmekten çok büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

ARAŞTIRMA SONUÇLARI

Sertleşme sorunu en az görülen üç il İzmir, Antalya, Trabzon olduğu bildirildi. Sertleşme sorunu en çok görülen üç il Konya, Adana, Gaziantep olarak sıralandı. Türk erkeğinde yaşa bakılmaksızın üç erkeğin ikisinde sertleşme problemi çıktı. Sertleşme problemi; hipertansiyon, vücut kitle indeksi artışı, kan şekeri yüksekliği ile ilişkili olduğu vurgulandı.

ERKEK SAĞLIĞI HARİTASI

Ortalama yaş:48
Ortalama boy: 175 cm
Ortalama Kilo: 86

BU İLGİNÇ ARAŞTIRMANIN
SONUÇLARI HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

En kilolu iller: Konya, Gaziantep, Adana

En az kilolu iller: Mersin, Trabzon, Antalya

En uzun boylu iller: İzmir, Bursa, Balıkesir

En kısa boylu iller: Rize, Ordu, Trabzon

Bel çevresi en geniş iller: Konya, Adana, Kayseri

Bel çevresi en kısa iller: Antalya, Trabzon, Zonguldak

Kan basıncı en yüksek iller: Trabzon, Samsun, Rize

Kan basıncı en düşük iller: Giresun, Antalya, Ordu

Açlık kan şekeri en yüksek iller: Şanlıurfa, Adana, Balıkesir

Açlık kan şekeri en düşük iller: Antalya, Nevşehir, Giresun

Tokluk kan şekeri en yüksek iller: Gaziantep, Şanlıurfa, Adana

Tokluk kan şekeri en düşük iller: Giresun, Antalya, Nevşehir

VKİ en yüksek iller (obez): Konya, Adana, Gaziantep

VKİ en düşük iller: Rize, Ordu, Giresun.