BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Türk dünyası İstanbul'da eğitimde

Türk Dili ve Lehçeleri Konuşan Ülke ve Bölgeler, 2010 yılının 3'ncü dönem toplantısı için İstanbul'dalar.

Abone ol

Türk Dili ve Lehçeleri Konuşan Ülke ve Bölgelerdeki Yerel Yönetimler Birliği, Uluslararası Yerel Yönetimler Eğitim Merkezi 2010 yılı 3. Dönem Moğolistan Eğitim programı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Merkez Efendi Konağı'nda başladı.

Eğitim programının açılış toplantısına, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Vekili Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, İstanbul Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Ket, Pendik Belediyesi Başkan Danışmanı Cihat Aslanoğlu, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ertuğrul Gazi Sağlam, Moğolistan Şehirler Birliği Genel Sekreteri Tserendulam Shagdarsuren ve Moğolistan şehirleri belediye başkanları ve akademisyenler katıldı.

14 kent, 14 başkan

Moğolistan’ın 14 şehrinden 14 belediye başkanının katıldığı eğitim programına Nalaikh Belediye Başkanı Bayandelger Buduun, Sainshand Belediye Başkanı Batsukh Batbayar, Zamin- Uud Belediye Başkanı Bayanmunkh Manibadar, Murun Belediye Başkanı Khaltar Byamba, Choir Belediye Başkanı Bayanmunkh Jamsran, Altai Belediye Başkanı Zoljargal Purevjav, Ulaangom Belediye Başkanı Narantuya Lkhamjav, Zuunmod Belediye Başkanı Munkhbadral Gonchigsuren, Bayankhongor Belediye Başkanı Shood Khurelbaatar, Darhan Belediye Başkanı Baast Khalzan, Undurkhaan Belediye Başkanı Doljin Banzrach, Sukhbaatar Belediye Başkanı Uuriintuya Mijiddorj, Erdenet City Belediye Başkan Yardımcısı Olzbaatar Khishigsuren ve Bulgun Belediye Başkanı Badamdorj Jamsranjav katıldı.

Eyüp Belediyesi ev sahibi

Bir haftalık programında; Yerel yönetimler için şehir kalkınma planı ve kapsadığı konular, Yerel yönetimlerin mali yapıları ve Kamu yararına olacak şekilde yönetilmesi, Yoksulluğu ve yoksulluğun ortadan kaldırılması stratejilerinin geliştirilmesi, Kültürel miras ve sürdürülebilir turizm, Bütünleşik katı atık stratejileri ve Doğal Afet, risk yönetimleri konuları üzerinde eğitim çalışması yapılacak.

Eğitim programının açılış konuşmasını Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu yaptı. Kavuncu, “Ülkeler arası diyaloğun oluşturulmasında ve deneyim kazanılması açısında böyle toplantılar çok önemli. Birliğimiz belediyelerimizin bilgi deneyimlerinin paylaştığımız bir ortam… Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak bütün belediyelere kapılarımız açık ” dedi.