BIST 9.627
DOLAR 35,21
EURO 36,69
ALTIN 2.955,69
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Türk bilim insanları İstanbul'da buluşacak!

Dünyanın dikkatini çeken pek çok önemli çalışmaya imza atan Türk bilim insanları “Yurtdışı Farkındalık Zirvesi”nde (YFZ2016) bir araya geliyor.

Abone ol

Dünyanın en iyi üniversitelerinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla çok sayıda ödüle layık görülen Türk bilim insanları, tecrübelerini paylaşmak üzere İstanbul’a geliyor.

Kanseri erken teşhis eden cihaz, erkek kısırlığına mikroçipli çözüm, kanserin teşhisinde cep telefonu ile uyumlu test gibi dünyanın dikkatini çeken pek çok önemli çalışmaya imza atan Türk bilim insanları “Yurtdışı Farkındalık Zirvesi”nde (YFZ2016) bir araya gelecek. 21 Mayıs Cumartesi günü İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde öğrencilerle bir araya gelecek akademisyenler, 22 Mayıs Pazar günü ise Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yine öğrencileri birebir mülakata alarak onların yurt dışından kabul almalarına yardımcı olacaklar.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nün desteği ile Yıldızlı öğrenciler tarafından kurulan TAF Network, Yurt dışında yaşayan Türk bilim insanlarının başarılarını ülkemize ve dünyaya tanıtma amacıyla “Yurt Dışı Farkındalık Zirvesi”ni düzenliyor. Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek zirvede, Amerika, Kanada, Fransa, İsveç, İsviçre, Japonya ve Norveç’ten birçok bilim insanı ve şuan Türkiye’de bulunan değerli isimler ile yurt dışı kariyer yolunda ilerleyen gençler, akademisyenler ve iş dünyasını buluşturacak.

“SINIR TANIMAYAN TÜRK BİLİM İNSANLARI “YFZ 2016”DA BİR ARAYA GELİYOR”

Etkinlik kapsamında, Kanada’nın en iyi üniversitesi olarak gösterilen Waterloo Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feridun Hamdullahpur, kanserin erken teşhisi için ürettiği cihaz ve erkek kısırlığına mikroçip ile çözüm bulan çalışması ile ABD’de dünyayı değiştirecek 35 bilim insanı arasında gösterilen Stanford Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Utkan Demirci, Fransa’nın Devlet Üstün Başarı Madalyası "Chevalier dans l`ordre National du Merite" nişanına layık görülen Fransa Rouen Üniversitesi Eski Rektörü Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul, Kanserin erken teşhisi için ucuz, hızlı ve cep telefonuyla uyumlu geliştirdiği test çalışmasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ve dünyanın saygın bilim dergilerinden MIT Technology Review dergisi tarafından 2015 yılında "35 Yaş Altı Yenilkçiler Listesi”ne tıpta ve biyolojide çığır açan liderlerden biri olarak seçilen Stanford Üniversitesi’nden Dr. Naşide Gözde Durmuş, İngiltere’de "Çevre Nobeli" sayılan "Whitley Altın Çevre" ödülünü kazanan Utah Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, Japonya’da kurduğu Ayonix firması dünyada yüz tanıma alanında en iyi ikinci firma seçilen Osaka Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sadi Vural’ın da aralarında bulunduğu, dünya çapında başarı göstermiş çok sayıda Türk bilim insanı gençlerle buluşacak.

“BEYİN GÖÇÜ DEĞİL BEYİN GÜCÜ”

Bu yılki temasını “Sınır Tanımayan Başarılar” olarak şekillendiren TAF Network, yurt dışındaki bilim insanlarının çalışmalarına, akademik hayatın farklı ülkelerde nasıl olduğuna ve farklı ülkelerdeki üniversitelerin eğitim sistemlerine yer verecek. Zirvedeki akademisyenler ufuk açan başarı öykülerini gençlere aktaracak. "Beyin Göçü Değil Beyin Gücü" sloganından yola çıkan TAF Network yurt dışında yapılan çalışmaları ülkemize ve ülkemiz gençlerine aktararak bilimi sevdirmeyi hedefliyor.