BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Türk Bayrağına çirkin saldırı

Gönderde çekili Türk ve Kızılay Bayrakları'nı indiren saldırganlar, jiletle keserek parçaladı.

Abone ol İzmir'in Konak İlçesi'ndeki 21 numaralı Çimentepe Aile Sağlığı Merkezi önünde gönderde çekili Türk ve Kızılay Bayrakları'nı indiren saldırganlar, jiletle keserek parçaladı.

Bugün, saat 08.30 sıralarında, 21 numaralı Çimentepe Aile Sağlığı Merkezi'ni açmaya gelen sağlık görevlileri, bahçedeki iki ayrı direkteki Türk ve Kızılay Bayrağı'nın parçalanmış halde dalgalandığını farketti. Şaşkına dönen personel, durumu hemen polise bildirdi. İhbar üzerine, İzmir Emniyeti Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merkeze geldi. Gönderden indirilen iki bayrağın da jiletle kesilerek parçalandıktan sonra tekrar yukarı çekildiği saptandı. Parçalanan bayraklara incelenmek üzere el konulurken, yerine yenileri çekildi. Poliste, bayrak direklerinde parmak izi çalışması yaptı.

TİNERCİ İHTİMALİ

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, bayrakların rüzgar nedeniyle de parçalanmış olabileceğini, ancak, saldırının, sokaklarda başıboş gezen uçucu madde bağımlısı kişiler tarafından yapıldığı ihtimalinin ağırlık kazandığını bildirdi. Olayın terör amaçlı olup olmadığının da araştırıldığını belirten polis, saldırıyı gerçekleştiren kimliği belirsiz kişi veya kişilerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.