BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Turizmde moraller yerine geldi

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek, sezon başında turizmde bozalan morallerin son zamanlardaki artışla düzeldiğini söyledi.

Abone ol

Volkan Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılın ilk aylarında Antalya'ya gelen turist sayısında geçen yılın aynı dönemlerine göre yüzde 22 civarında azalma yaşandığını belirterek, ''sezon başında geçen yıla göre eksi 22'lerde olan turist sayısı, haziran ayında artılara çıkmaya başladı. Bu artışlar turizmde umutların yeniden yeşermesine neden oldu'' dedi.


Temmuz ve Ağustos aylarında turist sayısının daha da artacağına işaret eden Şimşek, Antalya'nın bu yıl da turist sayısında geçen yılın rakamlarını yakalayabileceğini kaydetti. Şimşek, ''Antalya'ya geçen yıl 9 milyon yabancı turist geldi. Bu yıl da Antalya'ya 9 milyon turistin gelmesi bekleniyor. Bu krizde bu rakamı yakalamak başarıdır. Antalya yine en fazla arzu edilen tatil bölgesi olma özelliğini sürdürüyor'' diye konuştu.


Volkan Şimşek, turist sayısının geçen yılın rakamlarına ulaşacağını ancak gelirin düşeceğini ifade ederek, ''Avrupa ve Rusya'dan gelen turist sayısında artış başladı. Tek azalma Ukrayna pazarında. Ekonomik kriz nedeniyle azalan turist sayısı turizmcinin çok ciddi fiyat indirimleriyle artışa geçti. Umutlar yeniden yeşerdi. Geçen yılın turist rakamlarına ulaşırız ama turizm gelirimizde önemli oranlarda düşme olur''


dedi. Avrupalı turistin tercihin yine Antalya olduğunu vurgulayan Şimşek, İspanya ve Yunanistan'a gelen turistlerin sayısında büyük düşüş görülürken, Antalya'daki turist artışının sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.