BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Turizmde işler yolunda

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, turizmde moral verdi.

Abone ol

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizmde rezervasyonların normal seyrinde gittiğini belirterek, ''Küçük bir artışla beraber şu anda doluluk oranımız yüzde 100'' dedi.

Başaran Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizmde rezervasyonların Dünya Kupası maçlarından çok etkilendiğini düşünmediğini söyledi. Rezervasyonlarda bir kıpırdanma olduğunu ifade eden Ulusoy, ''Dünya kupası maçları bizi etkilemedi. Rezervasyonlar şu anda normal seyrinde gidiyor. Küçük bir artışla beraber şu anda doluluk oranımız yüzde 100'' diye konuştu.

Ulusoy, Türkiye'nin turizm hedeflerine ilişkin olarak da, ''Yeni hedefler belirleyeceğiz. Ama geçen seneden çok düşük olmayacak. Bu sene 26 milyon olmayacak, ama 24 milyon turisti buluruz. Gelirlerde ise 19 milyar dolar seviyesini yakalarız'' dedi.

OTELLER

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır da Dünya Kupası maçlarının ardından Almanya'da yorulanların ve maçların bitmesinden sonra tatil yapacakların etkisiyle bir hareketlenme beklediklerini söyledi. Bunun sonuçlarının Temmuz, Ağustos aylarında iyi bir şekilde görüleceğini belirten Bayındır, ''Oteller dolduğu zaman pek ses çıkmaz, ancak boş kaldığı zaman ses çıkar. Bu aralar pek ses gelmiyor, herhalde durum iyi'' diye konuştu. Bayındır, sadece Antalya bölgesinde 25-30 bin yatağın devreye girdiğini hatırlatarak, ''(İyi) derken, biz bu senenin sonunda belki geçen senenin rakamlarını ancak yakalarız, turist sayısı olarak. Kanımca, para olarak aynı rakamları yakalayamayız'' dedi.

TANITIM İÇİN 1 MİLYAR DOLAR

Kültür ve Turizm Bakanlığının turizm için Türkiye'yi tanıtım filmini hazırlattığını hatırlatan Timur Bayındır, tanıtım bütçesinin artırılması gerektiğine işaret ederek, şöyle konuştu: ''Devletin çok küçük bir tanıtım bütçesi var, 200 milyon dolar gibi. Ki pek bir şey ifade etmiyor. Eğer 15-16 milyar dolarlardan bahsediyorsak döviz girdisi, bunun hiç olmazsa 1 milyar dolarını tanıtıma ayırmak lazım. Devlet tanıtımı yapacak, biz de servis kalitesini, hizmeti, müşteri memnuniyetini yükselteceğiz.

Dolayısıyla müşterek bir çalışma olacak. İnsanlar yeni yerlere önce bir hücum ediyorlar, sonra kanıksanmaya başlıyor. Ama siz tanıtıma devam ettiğiniz müddetçe ve insanların kafalarında bu yer ettiği müddetçe geliyorlar. Muhakkak ki deniz, kum, güneşin modası geçiyor. Daha yeni moda yerlere gidiliyor. Bu arada tabii gidilen yerlerin ucuzluğu, temizliği, iyi hizmet söz konusu oluyor, iş detaylara kadar iniyor. Ama gerekli şeyler yapılırsa Türkiye'nin modası geçmez.''