BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Turizmciler son dakikada gülecek

Turizmciler, ''son dakika'' tatil kararı verenlerle yüzde 100'lerde doluluk oranı bekliyor.

Abone ol

Ramazan Bayramı'nda turizmciler, ''son dakika'' tatil kararı verenlerle yüzde 100'lerde doluluk oranı bekliyor. Mersin Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramın etkisiyle iç turizmin hareketlendiğini, tur organizasyonlarının yoğunlaştığını belirtti.

Arık, Mersin'de yaz sezonunun halen devam ettiğini, özellikle Ekim ayında denizin doyumsuz bir tadı olduğunu ifade ederek, ''bunu bilenler şimdiden bayram rezervasyonlarını yüzde 75-80'lere ulaştırdılar'' dedi. Arık, denizin yanı sıra Ekim ayının illerinde kültür turizmi açısından da çok elverişli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: ''Cennet-cehennem, Kanlıdivane, Eshab-ı Keyf, St. Pierre Kilisesi, Anamur kalesi gibi ören yerleri günün belli bölümünü denizde geçiren turistlere, havanın çok sıcak olmaması nedeniyle daha rahat gezi imkanı sunacak. Tatil süresinin belirsizliği nedeniyle çok sayıda kişi programını henüz yapmadı. Ancak, birçok kişinin yaklaşan kış öncesi deniz keyfini çıkarma amacıyla Mersin'e geleceğini tahmin ediyoruz.''

OTELCİLER DE AYNI BEKLENTİDE
-Erdemli ilçesindeki Olbios Hotel Satış Sorumlusu Banu İşanlar da Ramazan Bayramı öncesinde, otellerindeki doluluk oranının yüzde 80'lerde olduğunu bildirdi. İşanlar, otel müşterilerinin genellikle yerli turistlerden oluştuğunu ifade ederek, ''Tatilcilerin son dakika kararları bu bayram doluluk oranında önemli etken olacak. İnanıyorum ki son dakika tatilciler ile birlikte bayramda doluluk oranımız yüzde 100'lere ulaşacak'' diye konuştu. İşanlar, bayramda, müşterilerine yönelik fasıl eğlencesi sunacaklarını, ayrıca, bir dev ekranda mini sinema keyfi yaşatacaklarını kaydetti.

Altınorfoz Hotel Genel Müdürü Birsen Uşar ise yüzde 20'si yabancı, yüzde 60'ı yerli turistten oluşan müşteri gruplarının olduğunu belirterek, Ramazan Bayramı boyunca otellerinde müşterilerine en iyi hizmeti verebilmek için çaba göstereceklerini ifade etti. Uşar, bayramın ilk günü ses sanatçısı Petek Dinçöz'ün otellerinde sahne alacağını kaydetti.