BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Türbansıza 'mahalle baskısı yok' garantisi

Geçen yıla kadar üniversiteye giremeyen türbanlı öğrenciler için şikayetler vardı. Bugün türbansızlarla ilgili kaygılar dile getirilince YÖK Başkanı güvence verdi.

Abone ol

Başı açık öğrencilere mahalle baskısı uygulanamayacağını söyleyen YÖK Başkanı Özcan, "Ben kendim garanti ediyorum. Bugün nasıl başörtülü öğrencilerin girmesini sağlıyorsak, başörtüsüz öğrenciler de bizim güvencemiz altında olacak" dedi.

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksek Okulu’nun yeni akademik yılı açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, başı açık öğrencilere de mahalle baskısı uygulanamayacağını söyledi.

Özcan, şöyle devam etti: "Sencer Ayata ile görüştüğümüzde bana, ‘Başörtüsü takmayan öğrencilere, zannetmiyorum ama mahalle baskısı olabilir mi?’ dedi. ODTÜ’de biliyoruz ki 12-13 yıl önce bu öğrenciler aynı sıralarda oturup güzel ilişkiler kuruyorlardı. Hatta ODTÜ’de bu yasak çıktığı zaman başörtüsüz öğrenciler, başörtülü öğrenciler adına yürüyüş yaptılar. Bu iş öğrencilere bırakılsa hiçbir problem kalmaz

İnsan söylemeye çekiniyor ama onlar bizden daha olgun davranabiliyorlar. Aralarında sorun olacağına inanmıyorum. Ancak yine de sorun olursa, başörtülü öğrencilerin eğitim hakkı için nasıl mücadele ettiysek, onlar için de mücadele ederiz. Ben buna kefilim"

İKİ AY OLDU İSYANI 
Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) yaşanan kopya skandalında faillerin yaklaşık iki aydır bulunamaması YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ı çileden çıkardı.Özcan, “Artık hırsızlar bulunsun. Bulununca kamuoyunun önüne çıkarıp, insanları perişan eden bu hırsızları utandırmak istiyorum” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN POZİSYONU  

Özcan, iktidar ve muhalefetin başörtüsü ile ilgili çabalarını samimi bulduğunu belirterek, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun aldığı pozisyon takdire şayandır, çok önemlidir" dedi.

Özcan, başörtülü öğrencilerin dersten çıkarıldıkları haberleri için de "Şikayetçi olan öğrencilerimiz varsa gerekeni yaparız" dedi. Özcan, CHP’nin hazırladığı türban raporuyla ilgili olarak “YÖK’ten görüş alındı mı?” sorusu üzerine şunları söyledi: "Hayır YÖK’ten görüş alınmadı. Sencer Ayata eski arkadaşımdır. Ama ne yapabileceğini konuştuk. Bize, başörtülü öğrenciler için ne yapabilirizi sordular."

Prof. Sencer Ayata ise Özcan’ın sözleri için Milliyet’e şunları söyledi: "Kendilerinden görüş istediğimiz kesinlikle doğru değil. Konuştuk ama bu tür bir konuşma olmadı. ‘Bilgiye ihtiyacınız olursa biz elimizden geleni yaparız’ dedi. Rastgele arkadaş sohbetiydi."