BIST 10.873
DOLAR 32,53
EURO 35,31
ALTIN 2.467,49
HABER /  GÜNCEL

Tüpraş hisselerini devret

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Koç-Shell grubuna bir çağrıda bulundu

Abone ol

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Koç-Shell Ortak Girişim Grubu'nun, TÜPRAŞ'taki hisselerini bir an önce iade etmesini istedi.

Öztaşkın, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ile birlikte, gazetecilere yaptığı açıklamada, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun, TÜPRAŞ'ın yüzde 51'lik hissesinin blok satışına ilişkin ihale komisyonu kararının yürütmesini durdurduğunu anımsattı.

Özelleştirme işlemi sonucu, TÜPRAŞ hisselerinin satıldığı Koç-Shell Ortak Girişim Grubu'nun, bu hisselerini bir an önce kamuya iade etmesi gerektiğini kaydeden Öztaşkın, ''Sayın Koç, Prof. Dr. Yücel Aşkın davasında nasıl herkesi hukuka davet ettiyse, burada da biz kendisini hukuka davet ediyoruz'' dedi.

Hisselerin iadesinin gecikmesi halinde ''fiili durumlar''  yaratabileceklerini, ''üretimden gelen güçlerini kullanabileceklerini'' bildiren Öztaşkın, ''hukuka aykırı olarak elde edilmiş bir işletmede çalışmak istememenin, işçilerin en doğal hakkı olduğunu'' kaydetti.

Öztaşkın, Danıştay kararına rağmen, hisselerin iade edilmemesi durumunda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne konuyu taşıyabileceklerini söyledi. Türk-İş Genel Başkanı Kılıç da TÜPRAŞ hisselerinin iade edilmesi gerektiğini ifade etti. Petrol-İş'in mücadelesine bugüne kadar destek
verdiklerini kaydeden Kılıç, desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.