BIST 10.001
DOLAR 35,32
EURO 36,48
ALTIN 3.030,80
HABER /  GÜNCEL

Tüp Bebek Tedavisi ve Son Teknoloji

Çeşitli sağlık sorunları nedeni ile çocukları olmayan çiftlerin tercih ettikleri son yöntem tüp bebektir.

Abone ol

Tüp Bebek Tedavisi ve Son Teknoloji Çeşitli sağlık sorunları nedeni ile çocukları olmayan çiftlerin tercih ettikleri son yöntem tüp bebektir. Başarı yüzdesine baktığımızda çoğunlukla olumlu sonuçlar vermiş olan bu yöntem ile kimi zamanlarda çocuk sahibi olamamak da mümkündür. Tedavi merkezindeki yanlış seçim ve kararsız, istikrarsız ilerleme başarısız sonuçlar doğmasına sebep olmaktadır. Bu da çiftleri hayal kırıklığına uğratan en büyük etkenlerden biridir. Yaşanılan hayal kırıklığının ardından umutsuzluk süreci başlamaktadır. İlerleyen teknoloji ve gelişen tıp her zaman için umut kaynağı olmaya devam etmektedir. Oluşan sorunlara yeni çözümler bulan tüp bebek tedavisinde yakalanan başarıyı artırmak mümkündür.

Teknoloji, Tüp Bebek Tedavisinde En Çok Ne Zaman Gereklidir? Uygulanan ilk tüp bebek tedavisinden olumsuz bir sonuç alınırsa hedefe ulaşılamamış sayılmamaktadır. İki kez veya daha fazla deneme sonucunda istenilen sonuca ulaşılamadıysa hastanın yeniden kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu kez daha geniş kapsamlı araştırmalardan geçirilen hastaya kendisine yönelik uygulamalar yapılmaktadır. Geniş kapsamlı araştırmaya tâbi tutulan hastanın rahminde, bebeğin rahime tutunmasını engelleyecek bir koşul olup olmadığına bakılmaktadır. Tüp Bebek Tedavisinde Uygulanmakta Olan Teknolojik Yöntemler Nelerdir? Tüp bebek tedavisinin ilk uygulanmasında başarısızlık yaşanması oldukça normaldir. Yaşanan başarısızlığın ardından tercih edilen diğer yöntem ultrason yöntemidir. Bu yöntemde rahim içine bir sıvı verilir. Bu sıvı yardımı ile rahim içinde bebeğin tutunmasını engelleyecek herhangi bir sorun veya normalden farklı seyreden bir durum olup olmadığı teşhis edilir. Bir başka yöntem rahim filmidir. Bu yöntem diğerlerine göre daha risklidir.

Enfeksiyon olasılığı oldukça yüksektir ve ağrılıdır. Gerekmedikçe yapımı tercih edilen bir yöntem değildir. Riski bir yöntem olduğu için rahim filmi yerine rahmin içine küçük bir kamera yerleştirilir ve inceleme imkânı sağlamaktadır. Bu yönteme Histeroskopi denmektedir. Detaylı bir araştırma yapılmasını sağlarken aynı zamanda rahim içindeki sorunların düzeltilmesine yardımcı olan bu yöntem alanında uzmanlaşmış doktorlar tarafından yapılmalıdır. Oluşan embriyolar her ne kadar sağlıklı olsa da rahime tutunamıyor olabilirler. Buna neden olan etkenlerden biri de anne adayında bulunan tüplerde yaşanan tıkanma ve buna bağlı olarak gerçekleşen sıvı birikmeleri olabilmektedir. Birikmiş olan sıvılar rahmin içine akar ve gebelik oluşmasını engelleyebilir ya da oluşan gebelikte erken düşükler yaşanmasına neden olabilir. Böyle bir durum söz konusu olduğunda tüpler özel yöntemler ile çıkarılabilmektedir. Bu sayede düşen gebelik şansı oldukça artar. Gebe kalabilme olasılığını azaltan durumlardan biri de anne adayında görülen hormonların düzensizliğidir. Düzensizlik görüldüğü zaman kandaki hormon miktarı ölçülür ve normal seviyelerine ulaştırılır. Hormonal dengesizlik oluşan gebeliklerde düşük riskini de artıran önemli bir faktördür. Bütün bu yöntemlerden farklı olarak bir de rahimden alınan doku örneği vardır.

Anne adayının rahminden alınan bu doku laboratuvar ortamında çoğaltılır ve embriyoların gerçeğe yakın bir kültür ortamında gelişimi devam eder. Embriyolar için gerekli olan bütün maddelerin varlığı yapay rahimde mevcuttur. Gelişimi engelleyek bir durum söz konusu değildir. Ayrıca kromozom bozuklukları da embriyonun rahme tutunmasını engelleyen etkenlerden biridir. Rahme tutunsa bile gebelikte düşük riskini son derece artıran kromozom bozuklukları anne adayının sağlığı açısından da oldukça zararlıdır. Genetik tanı adı verilen yöntem, embriyolardan alınmış olan hücre örnekleri ile genetik testler yapılmasına imkân sağlamaktadır. Bu sayede anne adayına sağlıklı olan embriyolar verilmesi gibi bir uygulama söz konusu olmaktadır. Yapılan bu uygulama, tüp bebek tedavisinde gebelik şansı artmaktadır. Düşük riski de nispeten azalmaktadır. Merak ettiğiniz ve öğrenmek istediğiniz detaylar için http://www.tupbebek-laparoskopi.com/ adresine bakabilirsiniz.