BIST 10.622
DOLAR 32,56
EURO 35,23
ALTIN 2.471,67
HABER /  GÜNCEL

Tunus ve Mısır G8 zirvesinde

Fransa'nın Deauville kentinde toplanan G8 zirvesi, ikinci gününde Mısır ve Tunus başbakanlarının katılımıyla devam ediyor. Zirvede, Kaddafi'ye çekilme çağrısı yapılmıştı.

Abone ol

G8 zirvesi, ikinci gününde Mısır ve Tunus'un yeni başbakanlarının katılımıyla devam ediyor.

Toplantıda bu ülkelerin demokrasiye geçiş sürecinin desteklenmesi ve Arap Baharı'nın yarattığı iyimser havanın öfkeli bir hayalkırıklığına dönüşmesinin nasıl engellenebileceği tartışılacak.

Amerika Birleşik Devletleri, Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası ve Avrupa Birliği, iki ülkeye milyarlarca dolarlık yardım yapma sözü verdi.

BBC'nin diploması muhabiri de Avrupa Bankası'nın ekonomik büyümenin desteklenmesi ve istihdam yaratılması konusunda önemli bir rol oynayacağını aktarıyor.

Sarkozy: Kaddafi'nin seçenekleri açık

G8 toplantısına evsahipliği yapan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, dün yaptığı açıklamada Libya lideri Kaddafi'ye çekilme çağrısı yapmıştı.

Kaddafi'nin önünde seçeneklerinin olduğunu söyleyen Sarkozy, sözlerine "Kaddafi'nin sürgüne gitmesi gerektiğini söylemiyoruz. İktidarı terk etmesi lazım ve bunu ne kadar çabuk yaparsa, seçenekleri de o kadar fazla olur" diye devam etmişti.

Sarkozy, basına yaptığı açıklamada Libya müdahalesini de savundu ve "eğer müdahil olmasaydık, Bingazi haritadan silinmiş olurdu" dedi.

Sarkozy, Rusya'ya da çekinceleri olmasına rağmen, Libya operasyonunu onaylayan BM kararını veto etmediği için teşekkür etti.

Sanayileşmiş ülkeleri bir araya getiren G8 grubunun zirvesi Fransa'nın Deauville kentinde yapılıyor.

Zirvenin gündeminde Arap Baharı'nın yanısıra, küresel ekonomi ve mevsim değişikliği de var.