BIST 9.685
DOLAR 33,97
EURO 37,72
ALTIN 2.825,29
HABER /  GÜNCEL

Tunceli'de operasyonlar sürüyor

PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar tüm hızıyla sürüyor...

Abone ol

Tunceli’de önceki gece 3 askeri şehit eden PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar devam ediyor.

Yoğun sis nedeniyle helikopterlerin uçuş yapamadığı ve karadan operasyonların sürdüğü bölgede, teröristlerin Kutuderesi Vadisi’nin iç kesimlerine kaçtığı belirlendi.

Tunceli merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Alacık Köyü yakınlarında Zel Dağı’nın eteklerinde konuşlu birliğe önceki gece yoğun sis ve yağmurlu havada uzun namlulu silahlarlarla üç aynı noktadan saldıran PKK’lı teröristler Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yıldırım Akbulut, Onbaşı Mehmet Coşkun Kılıç ile Er İlhan Zerender’i şehit etti.

Saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için sürdürülen operasyonda yoğun sis ve yağmur nedeniyle dün ve bugün helikopterler uçuş yapamadı. PKK’lıların bulunduğu bölgeye Tunceli 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan Kirpi ve zırhlı araçlarla karadan profesyonel birlikler sevkedildi.

Saldırıya gerçekleştiren ve 10-12 kişi oldukları belirtilen teröristlerin Zel Dağı’nın kuzeyinde kalan Kutuderesi Vadisi’nin iç kesimlerine kaçtıkları belirlendi. Profesyonel birlikler operasyonların bu bölgede yoğunlaştırdı.