BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,12
ALTIN 2.427,46
HABER /  GÜNCEL

Tuncel mahkemede açıldı

Dink duruşması tam 12 saat sürdü. 4 kişi tahliye edildi. Erhan Tuncel konuştu.

Abone ol

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşmasında sanıklardan İrfan Özkan, Osman Altay, Veysel Toprak, Salih Hacısalihoğlu'nun tahliyesine karar verildi.

Basına kapalı olarak yapılan duruşmada, avukatların anlatımlarına göre, Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in polise ve savcılara verdiği ifadeleri tekrarladıkları, Erhan Tuncel'in ifadesinde, "Hrant Dink'in Agos'un önünde ensesinden vurulacağına kadar her türlü bilgiyi Emniyet'e bildirdim. Ben üzerime düşeni yaptım. Bu bilgileri aktardığımı bilen 8 Emniyet görevlisinin isimlerini verebilirim. Onlar buna tanıktır. Yasin Hayal dengesizdir, Tuncay Uzundal ve kardeşi ise şizofrendir. Bunlara sağlık raporu alınmalıdır" dediği öğrenilirken, Yasin Hayal'in de bu sözler üzerine ayağa kalkarak, "Sağlığım yerinde, herhangi bir sorun yok çok şükür" dediği belirtildi.

1 Ekim'e ertelendi

Duruşmanın 1 Ekim tarihine ertelenmesine karar veren mahkeme, avukatların talepleri doğrultusunda, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nce kaydedilen fakat dosyada bulunmayan Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'e ait 6 binden fazla telefon kaydının tamamının dökümünü talep etti. Sabiha Gökçen ile ilgili yazısından sonra Dink'i, İstanbul Valiliği'ne çağırıp orada görüşenlerin kim olduğunun bildirilmesini talep eden mahkeme, İstahbarat Daire Başkanlığı'nca hazırlanan ve savcılık tarafından incelendikten sonra imha edilen Erhan Tuncel ile ilgili 48 sayfalık rapor ve bazı evrakın da yeniden gönderilmesini istedi.