BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

Tümeri solbek oynatabilir

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim,Tümer'i solbek oynatabileceğini söyledi.

Abone ol

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda, önümüzdeki mart ayında Yunanistan ve Norveç ile yapacakları karşılaşmaları kazanmaları halinde, grupta çok büyük bir avantaj sağlayacaklarını söyledi. Terim, Futbol Federasyonu'nun Tam Saha dergisindeki röportajında, başta milli takımın gruptaki performansı, futbolcular ve oyun sistemi olmak üzere birçok konuda açıklamalarda bulundu. Grupta Yunanistan ve Norveç ile yapacakları maçlarla ilgili Terim, '' Futbolda her şey var. Önümüzdeki iki maçı kazansak bile 'Kesinlikle finallerdeyiz' diyemeyiz, ama çok büyük bir avantaj sağlayacağımız muhakkak. Müthiş bir kredi elde etmiş oluruz'' dedi.

YUNANİSTAN MAÇI LİDERLİK MAÇI OLACAK''
Eleme grubunda 24 Mart 2007'de Yunanistan ile deplasmanda yapılacak maçın önemini vurgulayana Terim, ''Orada liderliği kaybetmezsek, bir daha zor bırakırız'' dedi. Yunanistan''n, bugüne kadar (A) Milli Takım'a göre zorluk derecesi daha yüksek olan maçlar yaptığını kaydeden Terim, şu değerlendirmede bulundu: ''Mart ayında Atina'daki Olimpiyat Stadı'nda 70-80 bin Yunanlının karşısında olacağız. Son yılların en güzel dostluk maçı olması en büyük temennimiz. İstanbul'da düzenlenen tarih belirleme toplantısında Yunanlı meslektaşlarımızla çok samimiydik. Üstelik bu maçın tayin edici bir özelliği de yok. Aslında öyle bile olsa farketmemesi gerekir. Çok güzel ve mücadeleli bir maç oynanacağını, bunun da dostluk çerçevesinde geçeceğini düşünüyorum, ama bir yerde de liderlik maçı olacak. Averajla da olsa herkes üstte olmayı sever. Liderliği averajın tayin etmediği bir ortamı da herkes ister. Yunanistan, Norveç'ten sonra Türkiye'yi de yenerse, içerideki maçlarını planladığı gibi götürmüş ve bizi de geriletmiş olacak. Gerçi bunun Norveç ve Türkiye deplasmanları da var, ama açıkçası orada liderliği kaybetmememiz halinde bir daha zor bırakırız diye düşünüyorum. Yunanistan'ı Atina'da yenmek hoş olur. Puan farkı olur, müthiş bir avantaj elde ederiz. Gönlümüz onu istiyor, ancak yenilmenin dışında her sonuç bize uyar.''

''HAKAN 'BIRAKIYORUM' DEMEDİ''
Fatih Terim, Hakan Şükür'ün milli takımı bırakma yönünde bir talebinin olmadığını bildirdi. Galatasaraylı futbolcunun, milli takımı bırakma yolunda sinyaller verdiği hatırlatılan Terim, ''Bırakmasına izin verecek misiniz?'' şeklindeki soruya, ''Benim böyle bir şeyden hiç haberim yok. Hakan bana hiç böyle bir şey söylemedi'' yanıtını verdi. Hakan'ın böyle bir istekte bulunduğu ve kendisinin de olumsuz yanıt verdiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Fatih Terim, ''Bu konuda tek bir kelime konuşmadım. Hakan bana 'Bırakıyorum' demedi ki ben ona 'Bırakma' cevabını vereyim. Hakan'ın belki böyle bir niyeti yok, ama herhalde bırakmasını isteyenler var'' açıklamasını yaptı.

''ALPAY'I, LAZIM OLURSA HER AN ÇAĞIRIRIZ''
Terim, Almanya'da FC Köln takımında forma giyen Alpay Özalan'ı, ihtiyaç duymaları halinde her an kadroya çağırabileceklerini bildirdi. Alpay'ın 3 maç daha cezası olduğunu hatırlatan Terim, ''Önce cezasının sona ermesi gerekiyor. Alpay'ı, Soma Linyitspor'dayken Ümit Milli Takım'a almıştım. O ana kadar da hiç genç milli olmamıştı. Ondan sonra da (A) Milli Takımla bu ülkeye çok büyük hizmetler verdi. Büyük takımlarda ve yurt dışında oynadı, hâlâ da oynuyor. Aslan gibi bir defans oyuncusu. Lâzım olursa her an çağırırız'' dedi.

''TÜMER'İ SOLBEK OYNATABİLİRİM''
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, takımda taktik disiplin sağlandığında, büyük bir aşamanın gerçekleşmiş olduğunu belirterek, ''Oyun içinde taktikten taktiğe geçebilen bir takım çok önemli. Bu olgunluğu elde etme yolundayız'' dedi. Milli takımın son iki maçında Tuncay ve Gökdeniz'in orta alanın ortasında hücuma dönük görevlendirildiğinin hatırlatılması üzerine Terim şunları kaydetti: ''Herkes, her yerde oynayabilir. Tuncay ve Gökdeniz oyun kurucu mu? takımlarında kenarlarda oynuyorlar, ama bizde farklı görev alabiliyorlar. O bölgedeki oyuncuların ikili görevleri de var.

Gökdeniz dışarı çıkar, Sabri içeri girer ya da Tuncay ile Arda yer değiştirir. Oyuncularıma, 'Dönüşte şu noktalarda birilerinin bulunmasını istiyorum' diyorum. Bunun isminin kim olduğu önemli değil benim için. Taktik disiplini sağladığınız zaman büyük bir aşamayı gerçekleştirmiş oluyorsunuz, birliktelik sağlıyorsunuz. Ben takımlarımı defans, orta saha ve hücum bloğu diye ayırmıyorum. Bir dev blok olarak izah ediyorum. Hep beraber oynamanın sonucu bu olmalı: Bir dev blok. Bu blok 11 kişiyi kapsıyor ve hem defansı hem de ofansı bir arada gerçekleştiriyor. Oyun içinde taktikten taktiğe geçebilen bir takım da çok önemli. O zaman oyuncu tasarrufu da yaparsınız. Oyuncu değiştirmeden de oyuna müdahale edebilirsiniz. Bu olgunluğu da elde etme yolundayız. Çünkü bu takımda o özellik de var. Mesela Hamit ile Sabri'nin yerini değiştirdim. Diğer tarafta Arda-Tuncay görev değişikliği yapabilirim. Tümer'i her an solbek oynatabilirim.''