BIST 9.976
DOLAR 34,05
EURO 38,02
ALTIN 2.826,27
HABER /  GÜNCEL

Tüm kulüpler tek isimde birleşti

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile görüşen Kulüpler Birliği, TFF Başkanlığı için Şenes Erzik isminde uzlaştı.

Abone ol

Kulüpler, 27 Şubat'taki seçimde Erzik'in başkan olmasını istedi. Kulüpler Birliği Başkanvekili Hasan Akıncıoğlu "Şenes Erzik, tüm kulüp başkanları tarafından aday gösterildi. Erzik, TFF Başkanlığı için destekleyeceğimiz adaydır" dedi

27 Şubat'taki TFF Başkanlığı seçimi öncesinde dün Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un yanı sıra Gençlerbirliği, Eskişehirspor, Antalyaspor ve Kayserispor ile bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bugün de makamında 9 Anadolu kulübünün başkanıyla öğlen yemeğinde bir araya geldi. Mersin İdman Yurdu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Ankaragücü, Karabükspor, Manisaspor, Orduspor, Samsunspor, Gaziantepspor, Bursaspor başkanlarının katıldığı yemeğe, hava muhalefeti sebebiyle Sivasspor temsilci gönderemedi.

9 Anadolu kulübünün temsilcisi, Bakan Kılıç'a Türk futbolundaki kaosu sona erdirecek bir inisiyatif kullandığı için teşekkür etti. Bakan Suat Kılıç'ın krizden çıkış noktasında ortaya koyduğu 10 maddelik başkanlık kriterlerinin kendileri açısından yol gösterici olduğunu ifade eden başkanlar, Şenes Erzik ismine itirazları olmadığını dile getirdi.

BAKAN KILIÇ: ŞENES ERZİK TECRÜBESİ SORUNLARI BİTİRİR

Bakan Suat Kılıç ise 9 kulüp başkanı ile yaptığı görüşmenin ardından şöyle konuştu:

"Futbol kulüplerinin üzerinde hemfikir olduğu isim kim olursa olsun biz kendisiyle çalışırız. Sürece müdahil olmayız, aldıkları kararı saygı ile karşılarız. Önemli olan futbolun kronik sorunlarını kalıcı çözümlere kavuşturmaktır. Kimseden mucizeler beklemiyoruz. Ortak akıl ve diyalog sağlandığı takdirde çözülmeyecek sorun yok. Sayın Erzik'in deneyimi bu sorunları aşmaya yetecektir. Ama tabii ki, bunun takdiri Spor Toto Süper Lig, Bank Asya, 2. ve 3. Lig futbol kulüplerinindir. Bizim çabamız sorunların kalıcı çözüme kavuşmasına katkı vermeye yöneliktir."

AMATÖRLER DE ŞENES ERZİK'İ İSTİYOR

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu da Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığı için adaylık sinyali veren Şenes Erzik'e destek mesajı yayımladı.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türk futbolu ve TFF'nin gündemdeki iddialar nedeniyle son 8 aydır içinde bulunduğu sıkıntılı durumun, Mehmet Ali Aydınlar'ın istifası ile daha da arttığı ve içinden çıkılmaz hal aldığı belirtilerek, şöyle denildi:

''Şenes Erzik'in UEFA ve FIFA'daki görevlerine karşın büyük bir fedakarlık örneği göstererek TFF'nin 27 Şubat tarihinde yapılacak genel kurulunda başkanlığa aday olma kararı, amatör futbol ailemiz arasında büyük bir mutlulukla karşılanmakta ve bu durum Türk futbolu için de bir şans olarak değerlendirilmektedir.''

Açıklamada ayrıca, ''Amatör ve profesyoneli ile birlikte Türk futbolunun tüm aktörlerinin Şenes Erzik'e elinden gelen tüm desteği vermeleri gerektiğine inanıyor, bu zorlu süreçte Şenes Erzik ve ekibine çalışmalarında başarılar diliyor, Türk futbolunun selamete çıkarılması için yaptığı fedakarlık nedeniyle kendisine de teşekkürlerimizi sunuyoruz'' denildi.