BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Tufancılar tarikatında çifte intihar

"Tufancılar" tarikatının önce lideri, ardından acısına dayanamayan müridi, peş peşe intihar etti.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde ihbar üzerine Karamanlı Mahallesi 9 Sokak Numara 2'de bulunan eve giden polis, 46 yaşındaki Emin Özdemir adlı kişinin elektrik kablosuyla kendini asarak intihar ettiğini belirledi. Polis, evde intihar eden Emin Özdemir'in ''Hakkınızı helal edin. İyi bir baba, iyi bir eş olamadım" notundan yola çıkarak yaptığı araştırmada, intihar eden Emin Özdemir'in, kurduğu ve adına "Tufancılar" dediği tarikatın lideri olduğunu ve bu yüzden 18 müridiyle birlikte Malatya Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılanıp bir süre cezaevinde yattığını belirledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı, intihar eden kişinin bu kimliğinin ortaya çıkması üzerine ölümü şüpheli bularak, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cesedi Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Özdemir'in Adli Tıp Kurumu raporu beklenirken, bugün öğle saatlerinde Özdemir'in evine başsağlığı için giden bir kişi, polise, Bayram Yetim adlı şahsın da aynı evde elektrik kablosuyla intihar ettiği ihbarında bulundu. İhbar üzerine harekete geçen Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aynı evde Özdemir ile birlikte yaşayan müridi 51 yaşındaki Bayram Yetim'in de yine elektrik kablosuyla kendini asarak intihar ettiğini belirledi.

Peş peşe yaşanan intiharların ardından 2 savcı, 24 saatte 2 ayrı intihar olayının yaşandığı eve gelerek inceleme yaptı. Savcıların evde ve Bayram Yetim'in cesedi üzerinde yaptıkları ön incelemede şüpheli herhangi bir durumla karşılaşmadı. Savcılar, Bayram Yetim'in cesedinin Emin Özdemir gibi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verdi.

Aynı yöntemle intihar eden Emin Özdemir'in, Bayram Yetim ile 1999 yılında Adıyaman Menzil tarikatında tanıştıkları, ancak daha sonra Emin Özdemir'in bu tarikattan ayrılarak kurduğu "Tufancılar" tarikatında birlikte oldukları öğrenildi.

Bugün öğle saatlerinde intihar eden Bayram Yetim'in, 10-12 yıl önce yaşadığı Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'nde eşinden ayrıldıktan sonra Kahramanmaraş'ta yaşamaya başladığı, tarikat lideri Emin Özdemir'e olan aşırı sevgi ve bağlılığından dolayı bu acıya dayanamayarak intihar etmiş olabileceği öne sürüldü.

İlginç inançlara sahip "Tufancılar" tarikatı üyelerinin, bir 5 Mayıs günü gezegenlerin aynı sıraya gelerek büyük tufanın kopacağına inandığı belirtildi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı ve polisi, şimdi tarikatta art arda yaşanan intiharın sır perdesini aralamaya çalışıyor.